Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделците в Гърция остават в стачна готовност

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на земеделците в Гърция съобщи днес, че остава в режим на стачна готовност за блокиране на централни пътища. „Чакаме от правителството среща, преговори и решения на проблемите ни“, заявиха пред гръцките медии земеделците от Серес.

Втора седмица тракторите не се оттеглят от пътен възел Темби по магистралата Солун - Атина. Шофьорите са принудени да използват дълги обходни маршрути. След час затварят и друг важен пътен възел до Лариса.

Късно снощи фермерите от Серес се опитаха да приближат границата с България при „Промахон“, но бяха спрени от полицията. Днес отново заявиха, че ще спират движението по пътя Серес - Солун изненадващо без да информират полицията и пътуващите.

Очакват се двучасови блокади в следобедните часове на още няколко места по магистрата Солун - Атина. Вероятно ще спрат движението и към Кавала.

„Ще блокираме пътища докато правителството не изпълни исканията за данъчни облекчения, промени в осигуряването на земеделците и повече субсидии“, информират от стачния съвет.

От аграрното министерство предполагат, че зад фермерските протести се осъществява и политически натиск от опозицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Блокадите на пътищата в Гърция се разрастват

Гръцките земеделци увеличиха днес местата на блокади по пътищата с искане за данъчни облекчения. Протестите им са в различни часове, но с продължителност до 2 часа. Фермерите прекъснаха движението по магистралата Солун - Атина. Поставиха..

публикувано на 09.02.19 в 15:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата

След като министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера от служебния кабинет решение за създаване на частна болница за детско здравеопазване в София, с позиция излезе инвеститорът Търговска Лига.  В нея се казва, че..

публикувано на 01.05.24 в 19:00
Министър-председателят Димитър Главчев

Премиерът Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница в София

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера от служебния кабинет решение за създаване на частна болница за детско здравеопазване София.  В съобщението на пресслужбата на Министерския съвет се казва, че ще бъде потърсена..

публикувано на 01.05.24 в 18:10

Промените в Конституцията на РСМ беше тема на първия дебат на двамата кандидат-президенти

Промените в Конституцията на Република Северна Македония и българското вето за членството на Скопие в Европейския съюз беше една от темите в снощния първи телевизионен дебат между двамата кандидат-президенти - настоящият държавен глава Стево..

публикувано на 01.05.24 в 18:10

Скупщината на Сърбия избра новото правителство на страната

Скупщината на Сърбия избра новото правителство на страната. То отразява резултатите от парламентарните избори през декември миналата година, спечелени от Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич, които обаче бяха оспорени от опозицията и..

публикувано на 01.05.24 в 18:05
 Лилия Абаджиева

Лилия Абаджиева: Големият проблем е, че няма стратегия за култура

Големият проблем е, че няма стратегия за култура. Това заяви пред БНР театралният режисьор Лилия Абаджиева. За да се стигне до реформа в театъра, която да удовлетворява всички, трябва да се проведе дебат, посочи още тя. "Не знам дали има воля за..

публикувано на 01.05.24 в 18:01

КЕВР утвърди нова цена на природния газ за май в размер на 54,70 лева/MWh

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за месец май в размер на 54,70 лева за мегаватчас (MWh) , без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Цената е с около 7 % по-ниска от цената на природния газ през м...

публикувано на 01.05.24 в 17:36

Работници и активисти от цяла Европа и Азия отбелязаха Деня на труда с масови протести

Работници и активисти от цяла Европа и Азия отбелязаха Деня на труда (1-ви май) с протести срещу увеличаващите се цени и трудовите политики на правителствата си и с призиви за повече права. Полицията в Истанбул използва сълзотворен газ и гумени..

публикувано на 01.05.24 в 17:17