Нови правила за прием в софийските детски градини

Снимка: БНР

Столичният общински съвет прие нови правила за прием в детските градини в София.

Увеличават се точките за дете, ако то живее в района на детската градина от 1 на 2. Увеличават се и точките за работещи родители или студенти. Братята и сестрите се преместват в основния списък на кандидатстващи деца и получават само 1 допълнителна точка.

Затяга се контролът върху приема на деца с хронични заболявания и специални потребности, като броят им се намалява, обясни зам.- кметът по образование Тодор Чобанов:

"Това води до по-равномерно натоварване на системата, защото всяко такова дете с хронично заболяване или със СОП означава, повече отговорност, повече ангажименти на съответната детска градина и голямата им концентрация на едно място води до много трудности в работата, затова колегите професионалисти в образованието смятат, че трябва да има по-равномерно натоварване".


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33