Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Има опити делото срещу „Топлофикация“ да бъде протакано

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС



След днешното заседание по делото срещу отказа на „Топлофикация“ да предостави данни на омбудсмана Мая Манолова заяви, че е имало опити производството да бъде протакано.

„В сряда поискаха срок адвокатът на изпълнителния директор да представи допълнителни съображения защо не са длъжни да информират гражданите за исканите от мен факти“, каза тя.

Юристите на „Топлофикация“ не коментираха темата. Междувременно стана ясно, че управата на столичното парно е отказала исканата от омбудсмана информация, защото Манолова не била посочила второто си име, както и адрес за отговор: „Доказателство, че той е известен на ръководството на „Топлофикация“, е и отказът, който получихме на този адрес. Така че, когато става дума за отказ, адресът е ясен. Когато става дума за положителен отговор, адресът става неизвестен“.

Според информация на Манолова само през 2015 година от "Топлофикация-София" са събрали 15 милиона лева за юрисконсултски възнаграждения чрез започнати дела срещу 21 000 столичани.

Съдебният спор между Манолова и Софийската топлофикация продължава трета година. Ръководството на дружеството отказва да предостави информация за какво са похарчени събраните през 2015 г. юрисконсултски възнаграждения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание по делото срещу „Топлофикация“

Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание в Административния съд София-град по делото, което е отложено от 4 февруари. То се води по жалбата на обществения защитник срещу решение на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ , с което е..

публикувано на 18.02.19 в 08:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна мащабен проект по почистване на езерата в Южния парк

В Южния парк в столицата започна мащабен проект по почистване на езерата.  Днес ще бъдат изчистени битовите отпадъци и ще започне екологична оценка на състоянието на езерата, след което ще бъдат направени предписания как да продължи почистването, без..

публикувано на 27.04.24 в 12:39

Тоня Димитрова: Северна Македония прави рязък завой надясно

Резултатът от първия тур много категорично какви са нагласите на обществото. Северна Македония прави рязък завой надясно . ВМРО-ДПМНЕ постигна по-голям резултат от очаквания. Този коментар направи в интервю за БНР журналистът от БНТ Тоня..

публикувано на 27.04.24 в 12:16
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин - най-желан за водач на евролистата на БСП

Румен Гечев е номиниран за второто място в листата на БСП за евровота.  С най-много номинации за водач на листата е Кристиан Вигенин. Пленумът на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Излъчени са около 100..

публикувано на 27.04.24 в 12:00

Продължава най-големият български фолклорен фестивал в Северна Америка

В Чикаго и днес продължава най-големият български фолклорен фестивал в Северна Америка. Той е известен с името "Верея". За 14-а година в Чикаго си дават среща танцови състави от цяла Северна Америка. Специален гост тази година е ансамбъл..

публикувано на 27.04.24 в 11:51

Извънредни мерки за контрол на трафика в Гърция

В Гърция са въведени засилени мерки за контрол на движението по пътищата , информират от полицията. За да се облекчи пътната обстановка е забранено движението на тирове по първокласните пътища на страната по време на великденските празници. От..

публикувано на 27.04.24 в 11:43

Нейтън Трал: Целта за унищожение на "Хамас" е непостижима

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа са в застой, а сухопътна офанзива срещу южния град Рафах, от каквато Израел не се отказва, ще означава катастрофа за целия Близък изток. Това изречение обобщава последните новини и предупреждения,..

публикувано на 27.04.24 в 11:31

Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" с положителна перспектива, съобщиха от Министерството на финансите. Положителната перспектива отразява изгледите за..

публикувано на 27.04.24 в 11:30