Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС глоби Любослав Пенев с 9000 лева

Любослав Пенев
Снимка: БТА

Треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев е глобен с 9000 лева от Българския футболен съюз за острите си и крайни критики. Решението е "във връзка с множество сезирания до комисия "Етика и феърплей" и Дисциплинарната комисия", се казва в сайта на БФС.

То идва скоростно след извънредно заседание на комисията, след като в понеделник Пенев отправи остри думи към президента на БФС Борислав Михайлов и колегите му в ръководството, както и към съдийството.

Треньорът е глобен с 5000 лева "за нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания". Другата част от глобата е за "унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии".

Пенев най-напред заяви, че ЦСКА е бил ощетен при загубата с 0:2 срещу "Черно море" във Варна. Той заяви, че съдиите са допуснали груби грешки, които според него са умишлени.

След това се изказа остро срещу БФС, като посочи, че футболният съюз е като "ябълка, която е изгнила от алкохол и други екстри, но не и от футбол".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Любослав Пенев

Любослав Пенев: Футболът ни е изгнила ябълка от алкохол и екстри

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев критикува остро ръководството на БФС за състоянието на българския футбол. Пенев определи футболът ни като "изгнила ябълка" и назова съдийството за един големите проблеми. По думите на наставника на..

публикувано на 18.02.19 в 15:43
Черно море победи ЦСКА София с 2:0

Кошмарен дебют за Любослав Пенев – 0:2 срещу Черно море

Отборът на Черно море победи ЦСКА София с 2:0 при първия мач на Любослав Пенев начело на „червените“ в мача от 21-ия кръг на Първа лига по футбол. Домакините започнаха отлично мача и вкараха гол при първата си сериозна атака. В 7-та минута Мартин..

публикувано на 16.02.19 в 17:11
Любослав Пеневе и Пламен Марков на пресконференцията.

Представиха Любо Пенев като старши треньор на ЦСКА-София

Любослав Пенев беше представен официално на пресконференция днес като старши треньор на ЦСКА-София от спортния директор Пламен Марков. ""ЦСКА е моят любим отбор. Решението го взех много бързо. Аз съм си у нас, не идвам на гости. Поемането на поста носи..

публикувано на 08.02.19 в 12:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

Левски записа още една голова фиеста

Левски победи Ботев (Враца) с 4:0 в мач от втория кръг на Първа лига, като с втория си убедителен успех в първенството е на първо място с отлична голова разлика. Това беше втори пореден резултатен двубой на сините, след 6:1 над Локомотив София преди..

публикувано на 26.07.24 в 23:17

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на..

публикувано на 26.07.24 в 20:27

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение..

публикувано на 26.07.24 в 20:20
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица...

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор,..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да..

публикувано на 26.07.24 в 06:40