Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия спечели единичната смесена щафета, България е 20-а

Красимир Анев ще бяга и стреля на четвърти пост в щафетата на България довечера.
Снимка: ИБУ

Дуетът на Русия в състав Евгения Павлова и Дмитри Малишко спечели златния медал в единичната смесена щафета на европейското първенство по биатлон в Минск-Раубичи, Беларус.

Двамата завършиха за време 36:30,0 минути като направиха една допълнителна обиколка и изстреляха общо девет допълнителни патрона.

Среброто е за дуета на Швеция а бронзовият медал е за щафетата на Франция.

България, в състав Милена Тодорова и Антон Синапов зае 20-ото място от 24 състава. Те завъртяха две допълнителни обиколки и се нуждаеха от 11 допълнителни патрона за поразяване на 20-те мишени.

По-късно днес, от 18 часа, е смесената щафета в четири поста. За България ще бягат и стрелят Даниела Кадева, Емилия Йорданова, Димитър Герджиков и европейският шампион на 20 км Красимир Анев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Красимир Анев със златото  на 20 километра на ЕП по биатлон

Церемония по награждаването на Красимир Анев на европейското първенство в Минск (ВИДЕО)

Във видеото можете да видите церемонията  по награждавенато на Красимир Анев на европейското първенство по биатлон в Минск (Беларус). Българинът спечели титлата на 20 километра, като изпревари олимпийския шампион Тарей Бьо и Ендре Стрьомсхайм и двамата от..

публикувано на 21.02.19 в 06:01

Красимир Анев с европейска титла на 20 километра

Красимир Анев спечели европейската титла на 20 километра на първенството по биатлон в Минск - Раубичи (Беларус). Българинът изпревари норвежците Тарей Бьо и Ендре Стрьомсхайм, съответно с 3,7 и 11,1 секунди.  31-годишният самоковец пропусна само една..

публикувано на 20.02.19 в 16:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шампионът Интер се справи и с Торино

Отборът на Интер победи Торино с 2:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Домакинската победа на "нерадзурите", която е общо 28-а за сезона даде начало на шампионските празненства за тима, като титлата бе осигурена още след успеха над Милан..

публикувано на 28.04.24 в 15:35

Стефани Стоева спечели две титли в София

Стефани Стоева спечели две титли на Държавното първенство по бадминтон, което се проведе в зала "Европа" в София. Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева (БСК Пазарджик) победиха убедително на финала Мая..

публикувано на 28.04.24 в 15:33

Кристиан Василев спечели квота за Париж

Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това лято, след като завърши втори във финал А на скиф на квалификационната надпревара, която се провежда паралелно с Европейското първенство по гребане в Сегед (Унгария).  Първите..

публикувано на 28.04.24 в 15:32
Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели бронзов медал на обръч в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал, а Никол Тодорова завърши на осма позиция на финала на обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн изигра много добре композицията си и беше..

публикувано на 28.04.24 в 11:47

Черно море - Локомотив Пловдив пряко по "Хоризонт"

Футболното ни първенство в Първа лига ще продължи днес с три мача от втората фаза. В първата шестица от 17.45 часа Лудогорец е домакин на Крумовград и при успех ще спечели за 13-ти пореден път шампионската титла на страната.  От 20.15ч. във Варна,..

публикувано на 28.04.24 в 08:38

Астън Вила и Челси разделиха точките в зрелищен мач

Астън Вила и Челси  завършиха наравно 2:2 в мач от 35-ия кръг на Висшата лига на Англия . Футболистите на Унай  Емери изиграха отлично първо полувреме, когато взеха преднина от две попадение с голове на Марк Кукурея и Морган Роджърс. След почивката..

публикувано на 28.04.24 в 06:31

Пари Сен Жермен отложи празнуването на поредната титла във Франция

Пари Сен Жермен отложи поне до следващия кръготпразнуването на третата поредна титла във франското футболно първенство. Пред своята публика ПСЖ не успя да надиграе гостуващия Льо Авър в мач завършил 3:3. Резервата Гонсало Рамос отбеляза дълбоко в..

публикувано на 28.04.24 в 06:25