Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Ветото на президента е очаквано и трябва да бъде прието от НС

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров коментира, че ветото на президента трябва да бъде прието от Народното събрание (НС). По думите му то е било очаквано.

Сидеров припомни, че партия "Атака" не е участвала в гласуване на промените в изборното законодателство:

"Сега вече се очаква може би да се впуснат в залата от мнозинството, тъй като това е най-бързият начин да се отмени, да се върне законът в старото положение. Поправки върху закон, който вече е гласуван на второ четене, няма как да станат. Трябва да се изработи съвсем нов кодекс – по- сложа, по-дълга процедура".

Сидеров е на мнение, че "БСП трябва да се върне в пленарната зала и то без да поставят условия, които са неизпълними, затова предложението на президента е уместно".

Депутатите от ВМРО ще подкрепят президентското вето по въпроса за преференциите, обяви Юлиян Ангелов:

"По други въпроси може да имаме друго мнение. В крайна сметка явно Изборният кодекс ще се отвори отново и ще се гледа след това президентско вето“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Бойко Борисов

Борисов след ветото: Ако вземаш страната на една партия, се превръщаш в политически лидер

Премиерът Бойко Борисов не пожела да коментира факта, че президентът Румен Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс . От Шарм Ел-Шейх, където участва в среща на върха Европейски съюз - Лига на арабските държави, той заяви: "Всеки политически..

обновено на 25.02.19 в 15:20
Румен Радев

Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс

Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс с мотива, че тези поправки отслабват механизмите за осигуряване на честни избори. "Разразилите се спорове около преференциите в Закона за..

публикувано на 25.02.19 в 12:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Унгария е поела ангажимент за скорошно решение на проблема "Шенген" за България

Включване на България в Шенгенската зона и със сухопътните граници е високо в дневния ред на започналото шестмесечно унгарско председателство на Съвета на Европейския съюз. Будапеща е поела ангажимент за постигане на скорошно решение по темата, стана ясно..

публикувано на 24.07.24 в 16:24

Към МС: Освен държавата, която е обхваната от пожари, земеделският бранш също гори

От Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) в България настояват за спешни действия на правителството по отношение на селскостопанския бранш. Зърнопроизводители дават пресконференция за проблемите в бранша Земеделските стопани са..

публикувано на 24.07.24 в 16:18
Николай Денков

Остават разногласията по назначаване на български посланик в Украйна

Процедурата по назначаване на български посланик в Украйна остава предмет на разногласия между институциите.  От прессекретариата на президента заявиха, че още миналата есен президентът Румен Радев и кабинетът "Денков" са съгласували кандидатурата на..

публикувано на 24.07.24 в 15:56
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: Ново ляво със стари образи и стари идеи няма как да стане

Ново ляво със стари образи, със стари идеи няма как да стане. Чухте ли да говорят за идеи, какво ново има?  Внесли сме стари законопроекти от миналия парламент в социалната сфера. В Европа върви лява вълна и се говори за четиридневна работна..

публикувано на 24.07.24 в 15:51
Вера Йоурова говори на пресконференцията за доклада за върховенството на закона за 2024 г. след седмичната среща на Европейския колегиум на комисарите в Брюксел, Белгия, 24 юли 2024 г.

Какво се казва в доклада на ЕК за върховенството на закона за България

В България остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се казва в общата част на доклада за върховенството на закона за България, оповестен от Европейската комисия. ЕК оповестява годишните доклади за върховенството на..

публикувано на 24.07.24 в 15:49
Васил Терзиев

Съдът отхвърли жалбата срещу предварителното изпълнение на решението за бордовете на 6 дружества в София

Административният съд в София отхвърли жалбата на кмета Васил Терзиев срещу предварителното изпълнение на решението за смяна на бордовете на 6 общински дружества до провеждането на конкурс. Определението на съда може да се обжалва в срок от 7 дни...

публикувано на 24.07.24 в 15:38

Украйна и Русия си размениха изявления в подкрепа на преговори за прекратяване на войната

Украйна и Русия си размениха изявления в подкрепа на преговори за прекратяване на войната.  Киев е готов да преговаря с руски представители, ако Москва желае да води преговори "добросъвестно", каза украинският външен министър Дмитро Кулеба при посещението..

публикувано на 24.07.24 в 15:28