Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-високи заплати за шофьорите в столичния градски транспорт от 1 юни

Кметът на София Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

От 1 юни Столичната община ще осигури средства за допълнително увеличение на заплатите на водачите на превозни средства в градския транспорт.

Ангажиментът е поет от кмета Йорданка Фандъкова на среща с ръководството на КНСБ. На зам.-кмета по финанси и транспорт Дончо  Барбалов и на директорите на транспортните дружества е възложено да изготвят финансови разчети.

Заплатите на всички работещи в градския транспорт бяха увеличени средно с 10% от 1 февруари тази година. По настояване на синдикатите кметът на София е поела ангажимент да стартира 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт с минимум 10 процента на година.

Като част от програма за привличане на нови шофьори общината се ангажира да ремонтира основно общежития.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Не можем да поемем ангажименти, които градът и бюджетът не могат да си позволят,  каза Йорданка Фандъкова

КНСБ иска среща с Фандъкова заради недоволството сред работещите в градския транспорт

КНСБ настоява за спешна среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова заради недоволството на шофьорите и ватманите от градския транспорт. От синдиката внесоха исканията си до Фандъкова и до ръководствата на столичния авто- и електротранспорт за подобряване..

публикувано на 26.02.19 в 14:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Генерал Олександър Сирски (вльво) с украински войници

Сирски: Украинските сили контролират 82 селища в Курска област

Щурмовите части на украинските въоръжени сили са напреднали между един и три километра в някои участъци в руската Курска област, докато руските сили в Донецка област вече са близо до град Покровск. Украинските сили контролират 82 селища в Курска..

публикувано на 17.08.24 в 08:05

Десетки пожари на Балканите и в цяла Европа

Десетки пожари горят и в съседни на страната ни държави.  И днес остана много висок рискът от пожарна активност са райони в Северна Гърция . През изминалия ден гръцките власти гасиха по въздух пожара по билото на планината Славянка. Турция..

публикувано на 17.08.24 в 07:54

Жълт код за високи температури в 14 области

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.  Предупреждунието от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца,..

публикувано на 17.08.24 в 07:43

Очаква се и в Смядово да бъде обявено частично бедствено положение заради безводието

Очаква се днес и в Смядово, област Шумен, да бъде обявено частично бедствено положение заради безводието.  В петък кметът на общината Иванка Петрова обяви частично бедствено положение в селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх , където не..

публикувано на 17.08.24 в 07:40

Хората от свищовското село Хаджидимитрово отново излизат на протест с пътни блокади заради безводието

Хората от свищовското село Хаджидимитрово, където е въведено безсрочно бедствено положение, заради безводието, отново излизат днес и утре на четиричасови протести с пътни блокади.  Вода от Държавния резерв за питейни нужди на селата Овча..

публикувано на 17.08.24 в 07:36

Горяха складове на бившия Ремзавод в Шумен, пожарът е овладян

Пожарът, който избухна привечер в складовете на бившия Ремзавод в Шумен, е локализиран, съобщават от полицията. По първоначални данни там бяха запалени ветеринарни продукти.  Гасителните действия на място продължават. С огнената стихия се борят 30..

публикувано на 16.08.24 в 21:11

Русия се готви за "десетилетия" под западни санкции

Икономическите санкции, наложени от Запада на Русия, ще останат в сила "десетилетия", дори ако има мирно уреждане на военния конфликт в Украйна, заяви в петък високопоставен служител на руското външно министерство, цитиран от агенция Ройтерс...

публикувано на 16.08.24 в 20:46