Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничителите по столичната ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат демонтирани за сметка на изпълнителя

Временни съдове за смет ще бъдат поставени на ул. „Граф Игнатиев“

2
Ремонт на пирамидите на ул. ,,Граф Игнатиев''
Снимка: Ани Петрова

За сметка на изпълнителя ще бъдат разходите по демонтажа на ограничителите за пешеходци по столичната улица „Граф Игнатиев“. Главният архитект на София има за задача да направи предложение какви елементи да бъдат монтиран с цел по-голяма сигурност за хората. Въпрос на разчети е колко ще струва монтажът на новите елементи, посочи кметът Йорданка Фандъкова.

"Вариантите са между нещо, което е по-естетично и ниско, и нещо, което е по-сигурно и по-високо. Единствената цел е да бъде безопасно. Има най-различни възможности, важни са обаче и навиците на гражданите, защото ако сме свикнали със споделено движение, тогава е по-лесно. Ако още не сме свикнали, не можем да поемем риска хората да се нараняват", каза още столичната кметицата. 

От четвъртък започва поставяне на временни съдове за смет по улицата. Те ще бъдат разположени съобразно строителните дейности и местата с най-голям пешеходен поток, в близост до кръстовища и спирки. Кошчетата ще останат до приключването на строителните дейности и приемането на обекта. Целта е осигуряване на регулярно сметосъбиране по ул.“Граф Игнатиев“. Продължава монтирането на паркова мебел в това число и съдове за отпадъци, който ще бъдат въведени в експлоатация с приемането на обекта. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Случаите на наранени от

"Акулските перки" по "Граф Игнатиев" се премахват по-лесно политически, не юридически

"Във всички случаи, при първите счупени крака, инциденти и заведени дела ограничителите на „Граф Игнатиев“ ще бъдат премахнати, така че нямам големи страхове, че това ще остане завинаги." Това прогнозира пред "Хоризонт" през декември арх...

публикувано на 13.03.19 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС работи за възобновяване на отношенията с Турция

Европейският съюз работи за възобновяване на отношенията с Турция, записаха европейските лидери в заключителната декларация на срещата на върха в Брюксел. След години на замразени разговори за приобщаване на Турция към ЕС Брюксел изрази готовност..

публикувано на 18.04.24 в 08:04

Microsoft: Засякохме руски онлайн кампании, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ

Компанията Microsoft е засякла през последните 45 дни руски онлайн кампании в САЩ, които имат за цел да повлият на президентските избори в страната през ноември, предаде "Ройтерс". Според доклад на експерти, ангажирани в проучването, от свързани..

публикувано на 18.04.24 в 07:56

Белгия и Чехия искат нови санкции срещу руска намеса на изборите през юни

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса в предстоящите през юни избори за Европейски парламент . Премиерите на двете страни - Александер де Кро и Петър Фиала, заявяват в отворено писмо, че вече..

публикувано на 18.04.24 в 07:50

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

С поредица предложения за промени на правилника за организацията и дейността на Народното събрание започва пленарният ден. Депутатите решават дали да работят по време на изборна кампания. Промените от 4 проекта за решения в парламентарния..

публикувано на 18.04.24 в 07:47

Русия съобщава за свалени 14 въздушни цели в Белгород

Руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила снощи 14 въздушни цели над южната област Белгород и един дрон над съседната Воронеж. Губернаторът Вячеслав Гладков каза, че атаката е била насочена към град Белгород, но няма..

публикувано на 18.04.24 в 07:45

Най-голямата студентска Олимпиада започва в Американския университет в Благоевград

Със запалване на олимпийския огън тази вечер в спортната зала на Американския университет ще бъде даден старт на най-голямата студентска Олимпиада в България. От 19 до 21 април участниците ще се състезават в 18 спортни дисциплини, като повечето от..

публикувано на 18.04.24 в 07:39
Илва Йохансон,  еврокомисар по вътрешните работи

Еврокомисар проверява промените след приемането ни в Шенген по въздух

На работно посещение в страната ни пристигат еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и Мариан-Кътълин Предою - вицепремиер и министър на вътрешните работи на Румъния. Визитата е по покана на българския министър на вътрешните работи Калин..

публикувано на 18.04.24 в 07:34