Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп приема Нетаняху в Белия дом на 25 март

Доналд Тръмп и Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме своя близък съюзник – израелския премиер Бенямин Нетаняху, в Белия дом следващата седмица, съобщи днес говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от АФП.

Работна среща на двамата лидери е насрочена за понеделник, а във вторник те ще имат вечеря, уточни Сандърс.

„Президентът и премиерът ще обсъдят общите интереси и действия на страните в Близкия изток“, допълни тя.

Визитата на Нетаняху във Вашингтон идва преди израелските парламентарни избори на 9 април и на фона на тазседмичното посещение в еврейската държава на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо.

Според наблюдатели по този начин САЩ удрят рамо на Нетаняху преди оспорвания вот. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Майк Помпейо

Майк Помпейо дава рамо на Нетаняху преди парламентарните избори

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо започна днес близкоизточна обиколка, която ще включи преговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху преди парламентарните избори в Израел. Регионалната визита на Помпейо започна днес с Кувейт, като тя ще..

публикувано на 20.03.19 в 11:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Участници от 32 държави на летен семинар по български език и култура във ВТУ

Участници от 32 държави се събират във Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий" за откриващия се тази сутрин летен семинар по български език и култура. За 47-ма година ВТУ събира студенти, докторанти, преводачи, но и музиканти,..

публикувано на 15.07.24 в 08:09

Турция отбелязва годишнина от опита за преврат срещу Ердоган

Със серия прояви в Турция отбелязват годишнината от опита за преврат преди осем години, когато при атаки в Анкара, Истанбул и на други места загинаха 251 души и над 2200 бяха ранени. По закон, приет по-късно от парламента, 15 юли се чества като Ден на..

публикувано на 15.07.24 в 08:04
Държавен фонд

ДФЗ показва новостите при кандидатстване за европомощи за лозаро-винарския сектор

От Държавен фонд "Земеделие"  ще представят онлайн днес новостите при кандидатстване за европейско подпомагане на лозаро-винарския сектор. Демонстрацията е изцяло онлайн и ще започне в 10 ч., а на страницата на фонда има линк, на който лозарите..

публикувано на 15.07.24 в 07:57

Земеделските министри на ЕС обсъждат търговията със селскостопански стоки

Унгарското председателство ще представи публично своята работна програма и ще очертае основните си приоритети в областта на селското стопанство на насрочения за днес Съвет на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел. България ще бъде представена на света..

публикувано на 15.07.24 в 07:49
Петър Чолаков

Петър Чолаков: При такива насипни мнозинства сметките не излизат

След тежката изборна загуба ПП-ДБ не са в позиция да бъдат политически лидер и да формират правителство . От друга страна, не може просто да хвърлят кърпата, защото ще бъдат обвинени от избирателите. Вероятно ще видим някакви усилия. Това мнение..

публикувано на 15.07.24 в 07:43

ПВО на Русия е отблъснала атаки с дронове над Брянск

Противовъздушната отбрана на Русия съобщи, че е отблъснала украински атаки с дронове над Брянск. Не се съобщава за жертви или за нанесени щети. Няма ранени и при друго нападение с дрон, южно от Москва, при което машината се е разбила в района на..

публикувано на 15.07.24 в 07:42
Авиобаза Граф Игнатиево

Откриват нова писта на авиобаза "Граф Игнатиево"

С церемония военната авиобаза до Граф Игнатиево ще открие новата писта. Ремонтът беше нужен заради очакваните догодина нови изтребители Ф-16. Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай..

публикувано на 15.07.24 в 07:30