Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майк Помпейо дава рамо на Нетаняху преди парламентарните избори

Майк Помпейо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо започна днес близкоизточна обиколка, която ще включи преговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху преди парламентарните избори в Израел.

Регионалната визита на Помпейо започна днес с Кувейт, като тя ще обхване и Ливан.

Преди това дипломат №1 на САЩ заяви, че ще дискутира стратегическия диалог и нуждата от борба със заплахата от страна на Иран с местните лидери.

Посещението в Израел идва преди изборите на 9 април, на които десният Нетаняху ще се изправи срещу центристки съперници. Вашингтон настоява, че не се меси в израелската политика, но визитата се смята за подкрепа за Нетаняху. Още повече, че в програмата не са предвидени нито срещу с опонентите на премиера, нито с представители на палестинските власти. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

 Бенямин Нетаняху

Политически съперници на Нетянаху сключиха предизборен съюз

Двамата основни опоненти на израелския премиер Бенямин Нетаняху обявиха днес, че са сключили предизборен съюз с надеждата да го надвият на предсрочните парламентарни избори на 9 април, съобщиха информационните агенции. Бившият началник на..

публикувано на 21.02.19 в 16:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват обновената градска градина в центъра на Пловдив

Концерти на открито, изложба, детски работилници и театрални игри за най-малките са само част от събитията, които ще съпътстват откриването на обновения парк в стария център на Пловдив. Началото ще бъде поставено тази вечер с концерт на солистите на..

публикувано на 19.04.24 в 13:10
Училищен автобус, илюстративна снимка, архив.

МОН купува за училищата електрически и дизелови автобуси и микробуси

Министерството на образованието и науката (МОН) предвижда закупуването на електрически училищни автобуси. Това ще стане поетапно през следващите 4 години в зависимост от необходимостта на отделните общини. Очакваната обща стойност е 23 млн. лева...

публикувано на 19.04.24 в 13:06
Петър Петров

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1, очаква да е първа политическа сила

Партия "Възраждане" се регистрира в Централната избирателна комисия за вота 2 в 1. Очакването е за победа на парламентарните и европейските избори, каза депутатът Петър Петров. "По всичко изглежда, че подкрепата към партията е заради..

публикувано на 19.04.24 в 12:50
Корнелия Нинова

БСП иска обратен иск за щети, нанесени от сделката "Булгаргаз" - "Боташ"

БСП ще настоява за обратен иск за обезщетение срещу отговорните физически лица да възстановят щетите нанесени със споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ", съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. Желязков свиква..

публикувано на 19.04.24 в 12:48
Радослав Рибарски

Либерализацията на пазара на ток се отлага с година

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, с които либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с една година. Така вместо на 1 юли тази година - излизането на свободния пазар трябва да стане на 1 юли 2025 г...

публикувано на 19.04.24 в 12:43

Две бебета са починали след заразяване с коклюш

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване с коклюш, потвърдиха за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от Министерството на здравеопазването. Те са били на възраст под два месеца, в предимунизационен период,..

публикувано на 19.04.24 в 12:16

Силен циклон връхлита Гърция през уикенда

Гръцките власти предупреждават за силен циклон през уикенда. Властите приканват да се пътува само при крайна необходимост. Местните власти съобщават, че са в пълна готовност да реагират на прогнозите за силни бури и дъжд. В извънреден бюлетин..

публикувано на 19.04.24 в 11:50