Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осака отпадна в Маями

Наоми Осака
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста Наоми Осака (Япония) отпадна в третия кръг на силния турнир по тенис на твърди кортове в Маями с награден фонд 9 милиона долара. Осака загуби от номер 27 Су-Вей Сие от Тайван с 6:4, 6:7(4), 3:6 за 2:18 часа.
21-годишната японка преодоля пасив от 1:4 в първия сет, но след серия от пет поредни гейма направи 6:4. Във втората част тя имаше аванс от 3:1, но загуби подаването си в десетия гейм, а след това и тайбрека.
В третия сет Осака направи ранен пробив, след което поведе с 2:0, но след това съперничката и взе шест от следващите седем гейма и затвори мача.
"Това е много емоционална победа за мен. Всеки път, когато спечелиш срещу номер 1 в света е неверятно", каза Сие след мача.
В следващия кръг тайванката ще играе срещу бившата номер 1 Каролине Возняцки от Дания, която елиминира Моника Никулеску (Румъния) с 6:4, 7:6(4).
Осемкратната шампионка Серина Уилямс се отказа от участие в турнира заради контузия на лявото коляно.
Номер 3 в световната ранглиста и трета поставена Петра Квитова (Чехия) продължава напред след успех над Дона Векич (Хърватия) с 6:4, 3:6, 6:4.
Следващата съперничка на Квитова е номер 19 Каролин Гарсия (Франция), която победи 15-а поставена Юлия Гьоргес (Германия) с 6:0, 7:5.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арда - Хебър

Арда надделя срещу Хебър

Арда победи с 2:1 пред собствена публика Хебър в двубой от четвъртия кръг от Първа лига, постигайки втори успех през новия сезон.  Още в осмата минута домакините имаха възможност да реализират попадение. Илкер Будинов подаде за Станислав Иванов във вратарското поле, но той изпрати топката в аут. След близо четвърт час игра Борислав Цонев стреля от..

публикувано на 09.08.24 в 23:20
Испания спечели олимпийската титла във футбола при мъжете

След европейската Испания грабна и олимпийската титла във футбола

Испания победи драматично Франция с 5:3 след продължения и спечели олимпийската титла в мъжкия футбол на Игрите в Париж. Успехът бе измъкнат след много 120 минути битка на стадиона „Парк де Пренс“, а редовното време завърши 3:3. Така „Ла Фурия“ успя да стъпи на върха, след като в Токио загуби в решаващата среща от Бразилия и остана със сребро. Преди два..

публикувано на 09.08.24 в 22:29
Магомед Рамазанов

Трето олимпийско злато за страната ни, извоюва го борецът Магомед Рамазанов!

Българският национал по борба Магомед Рамазанов спечели златото в категория до 86 килограма свободен стил в Олимпиадата в Париж. Той донесе трета олимпийска титла на страната ни във френската столица. Рамазанов победи на финала със 7:1 точки шампиона от Игрите в Рио 2016 и сребърен медалист от Токио 2020 Хасан Язданичарати (Иран). Язданичарати, който..

публикувано на 09.08.24 в 22:07
Щафетата на Канада на 4 по 100 м

Канадците шампиони на 4 по 100 м, квартетът на САЩ триумфира при жените

Канада спечели мъжката щафета на 4 по 100 метра на турнира по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Аарън Браун, Джером Блейк, Брендън Родни и Андре де Грас, които са бронзови медалисти от Токио 2020, направиха силно бягане и финишираха за 37.50 секунди. Най-силно беше представянето на Андре де Грас, който беше най-бърз от съперниците си. На..

публикувано на 09.08.24 в 21:36
Славия - Спартак Вн

Славия с първи успех в първенството, победи Спартак (Вн)

Славия постигна първи успех през новия сезон. В мач от четвъртия кръг воденият от треньора Златомир Загорчич състав победи с 3:1 у дома Спартак (Варна). "Белите" започнаха активно и в десетата минута Куентин Зеедорф от наказателното поле подаде за Карл Фабиен, който успя да открие резултата. Десет минути по-късно Иван Минчев стреля опасно от границата..

публикувано на 09.08.24 в 21:20
Карлос Насар

Карлос Насар: Смазах ги, но не съм очаквал нещо повече от конкурентите

Карлос Насар беше щастлив, но не изглеждаше особено изненадан от спечелената олимпийска титла в категория до 89 килограма на вдигането на тежести. Той отвя конкуренцията с разлика от 14 килограма пред втория Йейсон Лопес (Колумбия), поставяйки и два световни рекорда - в изтласкването и в двубоя. То донесе второ злато и общо шести медал за България..

публикувано на 09.08.24 в 20:26
Боряна Калейн

"Сребърна" Боряна Калейн на Игрите в Париж

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж!  Състезателката на Мариана Памукова направи най-доброто състезание в своята кариера и заслужено стигна до така жадувания медал.  Абсолютната европейска шампионка от Баку 2022 изигра отлично цялата си програма. Тя започна с обръч и получи 35.850..

публикувано на 09.08.24 в 18:39