Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия с първи успех в първенството, победи Спартак (Вн)

Славия - Спартак Вн
Снимка: БТА

Славия постигна първи успех през новия сезон. В мач от четвъртия кръг воденият от треньора Златомир Загорчич състав победи с 3:1 у дома Спартак (Варна).

"Белите" започнаха активно и в десетата минута Куентин Зеедорф от наказателното поле подаде за Карл Фабиен, който успя да открие резултата.

Десет минути по-късно Иван Минчев стреля опасно от границата на наказателното поле, но Мартин Величков спаси вратата си от второ попадение.

Галин Иванов опита шут от дистанция в 23-рата минута, а топката стана много трудна за стража на варненци след рикошет, но той демонстрира добър рефлекс и се справи с опасността.

Първият удар за Спартак Варна в двубоя дойде след близо половин час игра, когато Йоан Бауренски би от далечна дистанция, но топката мина високо над вратата, пазена от национала Светослав Вуцов.

Спартак Варна изненадващо успя да възстанови равенството в 34-ата минута, когато Бауренски взе топката от краката на Чунг Нгуен До, след което Ахмед Ахмедов овладя. Нападателят на варненци излезе очи в очи с Вуцов и реализира за 1:1.

"Соколите" направиха опасна контра в 44-ата минута. Кристиян Илич изведе Антонио Вутов на чиста позиция, но ударът му се отби в десния страничен стълб на вратата. Последва добавка от страна на Ахмедов, но Куентин Зеедорф успя да застане на пътя на топката точно пред голлинията.

Славия отново поведе в резултата в първата минута от добавеното време на първата част. Зеедорф направи пробив в наказателното поле, след което пусна за Иван Минчев, чийто удар беше блокиран. Последва добавка от Денислав Александров, който от чисто положение нямаше как да пропусне и се разписа за 2:1.

"Белите" започнаха по-добре и след почивката пренесоха. В 49-ата минута Александров направи двойно подаване с Ертан Томбак по дясното крило, след което навлезе в наказателното поле на Спартак. Крилото подаде за Владимир Николов, който по диагонала направи резултата 3:1. 

Минчев стреля силно от далечна дистанция в 57-ата минута, но Мартин Величков демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

Поражението е първо за варненци през новата кампания след завръщането им в елита. Спартак има 7 точки от 4 мача, докато Славия е с 4 точки от 3 срещи.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Испания спечели олимпийската титла във футбола при мъжете

След европейската Испания грабна и олимпийската титла във футбола

Испания победи драматично Франция с 5:3 след продължения и спечели олимпийската титла в мъжкия футбол на Игрите в Париж. Успехът бе измъкнат след много 120 минути битка на стадиона „Парк де Пренс“, а редовното време завърши 3:3. Така „Ла Фурия“ успя да стъпи на върха, след като в Токио загуби в решаващата среща от Бразилия и остана със сребро. Преди два..

публикувано на 09.08.24 в 22:29
Магомед Рамазанов

Трето олимпийско злато за страната ни, извоюва го борецът Магомед Рамазанов!

Българският национал по борба Магомед Рамазанов спечели златото в категория до 86 килограма свободен стил в Олимпиадата в Париж. Той донесе трета олимпийска титла на страната ни във френската столица. Рамазанов победи на финала със 7:1 точки шампиона от Игрите в Рио 2016 и сребърен медалист от Токио 2020 Хасан Язданичарати (Иран). Язданичарати, който..

публикувано на 09.08.24 в 22:07
Щафетата на Канада на 4 по 100 м

Канадците шампиони на 4 по 100 м, квартетът на САЩ триумфира при жените

Канада спечели мъжката щафета на 4 по 100 метра на турнира по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Аарън Браун, Джером Блейк, Брендън Родни и Андре де Грас, които са бронзови медалисти от Токио 2020, направиха силно бягане и финишираха за 37.50 секунди. Най-силно беше представянето на Андре де Грас, който беше най-бърз от съперниците си. На..

публикувано на 09.08.24 в 21:36
Карлос Насар

Карлос Насар: Смазах ги, но не съм очаквал нещо повече от конкурентите

Карлос Насар беше щастлив, но не изглеждаше особено изненадан от спечелената олимпийска титла в категория до 89 килограма на вдигането на тежести. Той отвя конкуренцията с разлика от 14 килограма пред втория Йейсон Лопес (Колумбия), поставяйки и два световни рекорда - в изтласкването и в двубоя. То донесе второ злато и общо шести медал за България..

публикувано на 09.08.24 в 20:26
Боряна Калейн

"Сребърна" Боряна Калейн на Игрите в Париж

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж!  Състезателката на Мариана Памукова направи най-доброто състезание в своята кариера и заслужено стигна до така жадувания медал.  Абсолютната европейска шампионка от Баку 2022 изигра отлично цялата си програма. Тя започна с обръч и получи 35.850..

публикувано на 09.08.24 в 18:39
Карлос Насар

Второ злато за България в Париж, донесе го щангистът Карлос Насар!

Българският състезател по вдигане на тежести Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 килограма в олимпийския си дебют на Игрите в Париж. Той донесе второ злато за страната най-висшия спортен форум във френската столица. Световният първенец от Ташкент 2021 и шампион от последните две Европейски първенства Насар постигна световен рекорд в двубоя..

публикувано на 09.08.24 в 18:36

Ансамбълът ни е на финал в Париж с първи резултат от квалификацията

Ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се класира за финала на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж с първи резултат. Преди три години българките се окичиха със златото на Игрите в Токио и така донесоха първата олимпийска титла в историята за..

публикувано на 09.08.24 в 14:09