Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Йорданов: СДС и ГЕРБ взеха отговорно пред България и пред Европа решение

Александър Йорданов
Снимка: БГНЕС

„Днес е ден, в който СДС и ГЕРБ взеха едно отговорно пред България и пред Европа решение. От него ще зависи в каква Европа ще живеем през следващите пет години“. Това каза пред БНР Александър Йорданов от СДС, който ще бъде включен в обща листа с ГЕРБ за съвместно явяване на предстоящите избори за Европейски парламент на смятаното за избираемо шесто място.

„Преди някой изобщо да ме издигне, аз в статии и публикации развивах с години идеята за единодействие, разбирателство и обединение на демократичните сили в България. Парадоксално е хората, които започнахме демокрацията и първи отворихме очите на целия народ, изведнъж да останем извън нормалното движение на процесите в Европа и на нашето място да се настанят антиевропейци и антидемократи“, коментира Йорданов в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Александър Йорданов уточни, че днес е подписано едно „европейско споразумение, продиктувано от призива от десноцентристките партии членки на ЕНП, в случая не може да се говори за коалиция“.

„Изборите са съдбовни за Европа и поставят съдбовен въпрос – в каква Европа искаме да живеем - разединена или обединена“, подчерта Йорданов.

Интервюто с Александър Йорданов можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Бойко Борисов и Румен Христов (вляво) подписаха споразумение за съвместно участие на ГЕРБ и СДС на евроизборите. Там бе и Цветан Цветанов.

Александър Йорданов и Илия Лазаров от СДС влизат в обща листа с ГЕРБ за евроизборите

Александър Йорданов и Илия Лазаров са двамата членове на СДС, които ще бъдат включени в общата листа с ГЕРБ за съвместно явяване на предстоящите избори за Европейски парламент, стана ясно след среща на лидерите на двете формации Бойко Борисов и..

обновено на 28.03.19 в 09:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови горски пожари в Гърция доведоха да евакуация на туристи

Гражданска защита спешно евакуира жителите на три туристически района на остров Крит в близост до град Хана.  Според местните жители в района има стотици туристи, които се местят в съседен град.  Пожарът е предизвикан от катастрофа на..

публикувано на 24.07.24 в 19:03
Вътрешният министър Калин Стоянов.

Вътрешният министър не смята, че има "чадър" на МВР за Ивелин Михайлов

28 проверки по сигнали, свързани с Ивелин Михайлов, са били извършени от 2016 година досега, заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред временната парламентарна комисия, която проверява фактите и обстоятелствата около създаването и финансирането на..

публикувано на 24.07.24 в 18:38
Исторически музей - Стрелча

Музеят в Стрелча вече е и с обновена художествена галерия

Историческият музей в Стрелча вече е с напълно обновена художествен галерия. Финансирането бе осигурено от Министерството на културата по спечелен проект в края на миналата година, като преди това бяха обновени и експозициите в отдел..

публикувано на 24.07.24 в 18:18
Георги Тахов

Георги Тахов: Първите фермери, пострадали от пожарите, ще получат обезщетенията си до края на седмицата

До края на тази седмица първите фермери, които пострадаха от пожарите, ще получат обезщетенията си - каза пред депутатите от земеделската комисия аграрният министър Георги Тахов.  До края на днешния ден ще бъдат съставени констативни протоколи за щетите,..

публикувано на 24.07.24 в 18:17

В с. Малка Арда живеят като в миналия век с режим на водата

Близо месец жителите на родопското село Малка Арда, в община Баните са на воден режим. Това се повтаря всяка година през лятото заради сериозен проблем с водоподаването в селото. Друга причина е и засушаването, вследствие на което е намален дебита на..

публикувано на 24.07.24 в 17:59

Оранжев код за значителни валежи и бури за утре

Предупреждения за значителни валежи и гръмотевични бури обяви за утре Националният институт по метеорология и хидрология.  Оранжев код е обявен за областите Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.  В отделни райони там са възможни до..

публикувано на 24.07.24 в 17:39

Временна комисия за Ивелин Михайлов изслуша директора на НАП и председателя на ДАНС

Депутатите от временната комисия, свързана с дейността на Ивелин Михайлов и "Исторически парк", изслушват при закрити врата изпълнителния директор на НАП Румен Спецов и председателя на ДАНС Пламен Тончев, предаде БТА. Румен Спецов отбеляза, че..

публикувано на 24.07.24 в 17:32