Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партиите в Пазарджик не се разбраха за РИК, избира я ЦИК

Спор между представителите на политическите партии в Пазарджик направи невъзможен избора  на Районната избирателна комисия за предстоящите европейски избори.  При това положение съставът й ще бъде избран от Централната избирателна комисия.

Към момента е ясен само председателят на Районната избирателна комисия. Това е Георги Добрев от ГЕРБ, каза областният управител на Пазарджик Стефан Мирев:

"За мое съжаление, не беше постигнат консенсус относно ръководния състав на Районната избирателна комисия, относно секретарското място, като към него има претенция коалиция "БСП за България" и Движението за права и свободи, а относно заместник-председателските места не беше постигнат консенсус между коалиция "Обединени патриоти" и политическа партия "Воля" и "България без цензура"".

Централната избирателна комисия ще трябва да се произнесе по казуса до 5-ти април.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Консултациите при Областния управител на Сливен между партиите за определяне на състава на РИК

„Гладки“ консултации за състав на РИК в Сливенска област

Адвокат Росица Тодорова бе предложена от ГЕРБ за председател на Районната избирателна комисия в Сливенска област. Това стана по време на консултациите при Областния управител между партиите за определяне на състава на комисията за провеждане на..

публикувано на 29.03.19 в 18:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марин Георгиев

Марин Георгиев в "Заговорът на мъртвите": Профайлър на литературни характери от близкото минало

Марин Георгиев е автор на книгата "Заговорът на мъртвите" . Той е поет, преводач, журналист по културни и литературни теми, свързваме името му с Литературен форум, той е и с ред създателите на Сдружението на българските писатели през 1994..

обновено на 20.07.24 в 09:50

26-о издание на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново

Близо 340 участници от 9 държави ще излязат на сцената летния театър във Велико Търново , където тази вечер се открива 26-ото издание на Международния фолклорен фестивал . За една седмица Велико Търново отново се превръща в песенна и..

публикувано на 20.07.24 в 09:25
Президентът на САЩ Джо Байдън

Байдън заяви, че идната седмица ще се върне в предизборната надпревара

Бързо нарастваща група конгресмени от Демократическата партия призоваха президента на САЩ Джо Байдън да се откаже от кандидатурата си за преизбиране, въпреки че президентът е категоричен, че е готов да се върне към кампанията следващата седмица, за да се..

публикувано на 20.07.24 в 09:06
Снимката е илюстративна

11 жертви и над 30 души в неизвестност след срутване на мост в северен Китай

11 души са загинали, а повече от 30 са в неизвестност след срутване на мост от проливни дъждове в северен Китай, предаде агенция Синхуа.  Близо 20 автомобила са били отнесени от придошлата река.  Инцидентът е станал в провинция Шънси.

публикувано на 20.07.24 в 08:32

Очаква се да продължат закъсненията и отмяната на полети, причинени от глобалния ИТ срив

Очаква се закъсненията и отмяната на полети, причинени от глобалния ИТ срив, да продължат и през почивните дни. Експертите предупреждават, че ще са необходими седмици до пълното възстановяване на засегнатите компютърни системи, предаде ДПА...

публикувано на 20.07.24 в 08:23

Младежки организации на ГЕРБ се събират на Регионална академия

Младежките организации на партия ГЕРБ от областите Пловдив, Пазарджик,  Хасково, Смолян и Кърджали ще проведат Регионална академия в събота и неделя.  Сред основните теми на форума ще са енергийната стратегия на България, дигитализацията на общините,..

публикувано на 20.07.24 в 08:17
Свети пророк Илия

Илинден е! Имен ден имат над 57 000 души

Днес е Илинден - един от големите летни празници в православния календар. Денят е в прослава на свети пророк Илия. Той има значимо място сред библейските пророци заради непоколебимата му вяра, извършените от него чудеса и особената му мисия в Божиите..

публикувано на 20.07.24 в 08:07