Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добруджа освободи Емил Велев

Емил Велев
Снимка: БГНЕС

Емил Велев вече не е старши-треньор на Добруджа. Управителният съвет на клуба е приел оставката му на свое извънредно заседание, твърди Dobrudjabg. Отборът ще бъде воден от досегашния му помощник Радослав Георгиев. Той вече направи и първата си тренировка начело на тима. Негов помощник ще бъде Венцислав Желев, а Николай Радомиров ще продължи да подготвя вратарите.

Всички футболисти остават в състава. Дебютът на Радослав Георгиев като старши треньор на Добруджа ще бъде в събота срещу ЦСКА 1948.

Осем кръга преди края на първенството Добруджа е на 8 точки от спасителната зона.

Емил Велев записа 8 мача като старши треньор на Добруджа, от които отборът взе 5 точки – 1 победа, 2 равенства и 5 загуби. Оставката му идва след домакинската издънка срещу Лудогорец II в неделя – 1:3 срещу пряк конкурент в битката за оставане в професионалния футбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Николов - президент на ВК Левски

Волейболен клуб Левски представи нов спонсор

Волейболният клуб Левски представи новия си партньор, като това е компанията Palms Bet. Двете страни подписаха договор за сътрудничество за 3 години, като той може да бъде продължен за по-дълъг период при взаимно разбирателство и добра работа. От страна на Левски на представянето бяха президентите на клуба Владимир Николов и Давид Давидов,..

публикувано на 15.08.24 в 17:21
Кимия Ализаде

Кимиа Ализаде: Бронзовият медал не е този, който исках, но се борих за България

Кимиа Ализаде, която донесе  в историята на българското таекуондо медал от Олимпийски игри, заяви при прибирането си в София, че се е борила в името на България и се радва, че е успяла да зарадва българите с бронзов медал. Родената в Иран Ализаде отчете, че целта ѝ е била златото в категория 57 килограма, но е допуснала грешка в първия си мач, която ѝ е..

публикувано на 15.08.24 в 16:57
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с по-висока трудност на прескок за следващата година

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева ще увеличи трудността в изпълненията си на прескок за следващата година, обяви самата тя на пресконференция. През този сезон тя стана европейска вицешампионка на този уред, а на Олимпийските игри в Париж се класира за финала, където зае престижното пето място. Георгиева беше избрана за спортист..

публикувано на 15.08.24 в 16:37
Георги Дерменджиев

Ръководството на Лудогорец прие оставката на Георги Дерменджиев

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши треньора Георги Дерменджиев, която бе депозирана след тежката загуба от Карабах в третия предварителен кръг на Шампионската лига, съобщиха от клуба. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката в сряда, а в четвъртък договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и..

публикувано на 15.08.24 в 11:20
Сандра Велчева-Хънт

Сандра Велчева-Хънт: Впечатли ме организацията на игрите в Париж

Българката Сандра Велчева-Хънт, на която Международната федерация (ФИБА) гласува доверие да бъде технически делегат на срещите от баскетболните турнири при мъжете и жените на Олимпийските игри в Париж, заяви в интервю за БТА, че това е било най-сериозното и отговорно състезание за нея до момента. Попитана за назначението си на Олимпиадата и..

публикувано на 15.08.24 в 10:39
Даниеле Орсато

Орсато обясни защо отказа работа в Руския футболен съюз

Италианецът Даниеле Орсато е отказал предложената му работа в Руския футболен съюз (РФС) заради етичните си принципи. Това обясни 48-годишният бивш рефер за "Ла Република", цитиран от ТАСС. РФС съобщи на 13 август, че Орсато е включен в състава на експертната съдийска комисия към централата, но ден по-късно "Гадзета дело Спорт" информира, че..

публикувано на 15.08.24 в 10:34
Винеш Фогат

Спортният съд отхвърли жалба на индийска състезателка по борба

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на индийската състезателка по борба Винеш Фогат за дисквалификацията ѝ на Олимпиадата в Париж, съобщи "Ройтерс". Фогат се класира за финала в категория до 50 килограма на Игрите във френската столица на 7 август, когато в спора за златото трябваше да излезе на тепиха срещу американката Сара..

публикувано на 15.08.24 в 10:04