Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промениха формата на финала на олимпийския турнир по тенис при мъжете

Финалът на олимпийския турнир по тенис при мъжете ще бъде във нов формат за Игрите в Токио 2020, реши Международната федерация по тенис (ITF). 

Шампионът в японската столица ще бъде определен в два от три сета с тайбрек, ако се стигне до трета част.

Досега златните медалисти бяха излъчвани във формат три от пет сета.

ITF също така направи промяна и във финалите на двойки, като вместо трети сет въвежда шампионски тайбрек до 10 точки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Отборът на Левски постигна трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига. „Сините“ надиграха с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост в среща от третия кръг на шампионата. Асими Фадига в 9-ата минута и Мустафа Сангаре в 85-ата бяха точни за успеха на столичния тим.  По този начин играчите на Станислав Генчев вече имат пълен актив от 9 точки и..

публикувано на 02.08.24 в 23:19
Новак Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Новак Джокович докосва мечтата си да спечели олимпийската титла за първи път в кариерата си, като се наложи в полуфинала над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 6:2 за час и 50 минути игра на централния корт на "Ролан Гарос". Сърбинът започна много амбицирано мача, като още в четвъртия гейм имаше четири възможности да пробие Музети, който обаче се защити..

публикувано на 02.08.24 в 22:51
Леон Маршан

Леон Маршан с четвърто злато в плуването на Игрите в Париж

Французинът Леон Маршан спечели златния медал на 200 метра съчетано плуване при мъжете на Игрите в Париж с време 1 минута, 54.06 секунди. Представителят на домакините записа нов рекорд на Олимпиадата, който досега принадлежеше на Майкъл Фелпс от САЩ – 1:54.23 минути. Французинът остана само на 6 стотни от световния рекорд на Райън Лохте. За Маршан това..

публикувано на 02.08.24 в 22:24
Иван Литвинович

Иван Литвинович защити олимпийската си титла в скоковете на батут на Игрите

Иван Литвинович от Беларус защити титлата си в скоковете на батут за мъже на Олимпийските игри в Париж. 23-годишният състезател се справи с конкуренцията на двама представители на Китай, след като получи за изпълнението си оценка от 63.090 точки. Така той стана първият в историята, който печели два поредни олимпийски златни медала. Сребърното отличие..

публикувано на 02.08.24 в 22:17
Хебър и Славия с равенство в София

Хебър и Славия с равенство в София

Хебър и Славия завършиха наравно 1:1 в първи мач от третия кръг в Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София, защото теренът на отбора от Пазарджик   Двубоят започна с натиск за столичани. В третата минута Карл Фабиен подаде за Денислав Александров, който от непосредствена близост не успя да се разпише.  Само две минути след..

публикувано на 02.08.24 в 21:55
Отборът на САЩ по лека атлетика постави нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра

САЩ с нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра в Париж

Съединените щати подобриха  собствения си световен рекорд в смесената щафета 4х400 метра в първия ден на състезанията по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Американците пресякоха линията за три минути и 7.41 секунди. Предишното постижение беше 3:08.80 минути и беше поставено пак от отбора на САЩ на Световното първенство в Будапеща през 2023-а..

публикувано на 02.08.24 в 21:36

Николина Танкушева: Голямо постижение е да си единствената европейка стигнала до олимпийския финал на прескок

„Филип е човек, който винаги гори в гимнастиката. Той обича този спорт. Обича състезателките си и дава всичко от себе си, за да може с Валя  да успеят. Валя и Филип направиха една изключителна година. Всяко едно излизане на голямо първенство й носеше успех, носеше й медал. Спечели и квота за олимпийските игри“, това сподели специално за БНР Николина..

публикувано на 02.08.24 в 20:52