Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски и Порошенко ще проведат предизборен дебат на стадион в Киев

Петро Порошенко (вляво) и Володимир Зеленски след първия кръг на президентските избори в Украйна.
Снимка: Ройтерс

Украинският президент Петро Порошенко, който на първия тур на президентските избори на 31 март, остана втори, прие предложението на опонента си, комика Володимир Зеленски, за предизборен дебат на най-големия стадион в Украйна, предаде АФП, цитирана от БТА.

Зеленски, който се класира първи, предложи вчера чрез видеопослание в социална мрежа дебатите между тях се състоят на Олимпийския стадион в Киев.

„На стадион ли? Е, добре, да проведем дебати на стадиона. Очаквам ви, Володимир Олександрович!“, отговори Порошенко.

Вторият тур на президентските избори е на 21 април. По закон дебатите трябва да са на 19 април.

На първия тур Зеленски получи 30,2 процента, а Порошенко остана доста зад него с 15,95 процента. Актьорът взема повече от общия резултат на президента и на класиралата се на трето място Юлия Тимошенко (13,4%).

Вчера Зеленски предложи на Порошенко също така кандидатите за президент да минат медицински преглед, за да знаят избирателите, че те не са „нито алкохолици, нито наркомани“. Засега Порошенко не е казал дали приема и това предложение.

Междувременно ЦИК на Украйна предложи на кандидатите за президентския пост сами да платят дебатите на стадиона.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Володимир Зеленски

Комикът Зеленски и Порошенко отиват на балотаж за президент на Украйна

Комедиен актьор без опит в политиката печели най-много гласове на вчерашния първи кръг от президентските избори в Украйна, сочат резултатите от първия тур на вота. На второ място се класира сегашният президент Петро Порошенко. При преброени..

обновено на 01.04.19 в 10:30
Валерий Тодоров

Валерий Тодоров: Зеленски обира протестния вот, Порошенко носи опита в политиката

В Украйна има умора от политиката и политиците. На първия тур на изборите умората я обира досегашният президент Петро Порошенко, хората търсят нови лица и такова е водачът Володимир Зеленски. Такова мнение изрази в предаването „12+3“ на БНР Валерий..

публикувано на 03.04.19 в 14:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59