Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 кг кокаин "плуват" край Констанца на брега на Черно море

Снимка: mvr.bg

Няколко десетки пакети с чист кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг., съобщиха от полицията в град Нъводари.

Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още в петък. Полицията в Констанца призова гражданите да не укриват и да не разопаковат пакетите, а да съобщават в МВР за намерената дрога. Всеки един от пакетите е пълен с до един килограм кокаин

Полицията в Констанца призова хората да не ги укриват, а да съобщават в полицейските управления или на спешния телефон 112.

От началото на седмицата по румънското крайбрежие има мащабна полицейска операция срещу наркотрафика. В нея участват над 300 полицейски, гранични, митнически и жандармерийски служители. Те използват над 60 коли, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера. По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя бе изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника са лодката, която се обърна, бяха транспортирани около 1 тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.