Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порошенко се извини за предизборен плакат с Путин

Президентът на Украйна Петро Порошенко нарече предизборния си лозунг „Или Порошенко, или Путин“ неудачен, предаде РИА Новости.

Украинският лидер се извини на украинците, които свързаха с антируските плакати с комика Володимир Зеленски, който спечели на първи тур президентските избори в Украйна и ще се изправи на 21 април на балотаж срещу Порошенко.

„Не обвинявам Зеленски, че е агент на Путин и ако някой е подразбрал това, се извинявам“, заяви настоящият украински държавен глава.

Той нарече Зеленски добър актьор. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Петро Порошенко (вляво) и Володимир Зеленски след първия кръг на президентските избори в Украйна.

Зеленски и Порошенко ще проведат предизборен дебат на стадион в Киев

Украинският президент Петро Порошенко, който на първия тур на президентските избори на 31 март, остана втори, прие предложението на опонента си, комика Володимир Зеленски, за предизборен дебат на най-големия стадион в Украйна, предаде АФП, цитирана от..

публикувано на 04.04.19 в 14:56
Володимир Зеленски

Комикът Зеленски и Порошенко отиват на балотаж за президент на Украйна

Комедиен актьор без опит в политиката печели най-много гласове на вчерашния първи кръг от президентските избори в Украйна, сочат резултатите от първия тур на вота. На второ място се класира сегашният президент Петро Порошенко. При преброени..

обновено на 01.04.19 в 10:30

Тимошенко: Резултатите на Порошенко на президентския вот са фалшифицирани

Класиралият се на трето място кандидат за президент на Украйна Юлия Тимошенко нарече днес резултатите на действащия държавен глава Петро Порошенко фалшифицирани, предаде ТАСС. „Мога твърдо да кажа, че те не просто са фалшифицирани, а направо..

публикувано на 02.04.19 в 14:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59