Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна проверка на постройките върху терасата на Пламен Георгиев

Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Служители на столичния район “Слатина“ започнаха проверка за законността на постройките върху терасата над жилището на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Резултатите от проверката ще бъдат готови до седмица, каза за “Хоризонт“ кметът на района Наталия Стоянова:

“Имаме пълен достъп, оказан от собственика на имота и пълно съдействие. В рамките на седмица ще приключим проверката“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмица под знака на пожарите и червения код

Тази седмица България горя буквално. Имаше червен код за пожари и високи температури в цялата страна. Тежка беше ситуация в Пловдивско, Хасковско, Източните Родопи, Сакар и Странджа. Горя в района на Огражден планина, на границата с Република Северна Македония. Огънят спря движението по автомагистрала "Хемус" край Варна. Високите температури..

публикувано на 21.07.24 в 10:11

Гърция: Пореден ден с висок риск от пожари, земетресение разлюля Крит

Днес е пореден ден с висок риск от пожари в Гърция.Температурите продължават да се движат около 42 градуса.Силно земетресение удари остров Крит.Няма щети и жертви. С участие на самолети и хеликоптери овладяха частично пожара до град Серес. Изгоря селскостопански район, но не пострадаха жилища. Няколко екипа на пожарната остават в района,..

публикувано на 21.07.24 в 10:00
Николай Николов

Николай Николов: Държавата може да закупи техника, но какво от това, ако няма хора?

"Ако природата е предпоставка, причината обикновено сме ние, в 90% от случаите ." Това заяви в интервю за БНР Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи и дългогодишен началник на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Човешката дейност е основна причина за възникването на пожарите,..

публикувано на 21.07.24 в 09:58
Никозия - буферната зона в централната част на града.

Сблъсък между Атина и Анкара по Кипърския въпрос

Гърция и Турция сблъскаха позициите си по Кипърския въпрос с изявления от Никозия. Министър-председателят Кириакос Мицотакис и президентът Реджеп Тайип Ердоган бяха в двете части на разделения остров в събота по повод отбелязването на 50-ата годишнина от турското нахлуване в Кипър и изпратиха противоположни послания за неговото бъдеще...

публикувано на 21.07.24 в 09:26

Продължава борбата с пожара край с. Воден

Остава в сила обявеното от кмета частично бедствено положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщи заместник-директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защити на..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Засилен интерес към автобусните линии за Южното Черноморие

Повече са пътуващите с автобуси в този летен период към курорти по Южното Черноморие, съобщиха от Централната автогара в София. Превозвачите са осигурили сезонни линии. През лятото преди пандемията от Covid-19 те са били около 20, сега са десетина, каза директорът на  автогарата.  Иван Мирославов допълни: "Най-натоварени са на..

публикувано на 21.07.24 в 08:43
Патриарх Даниил

Патриархът ще отслужи света литургия в храма "Св. пророк Илия" в Княжево

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи света литургия в столичния храм "Св. Пророк Илия" в кв."Княжево. Началото на богослужението е от 9.30 часа. Пред Българското национално радио икономът на храма отец Дилян Цветков обясни повече за събитието: "Тъй като патриарх Даниил в края на миналия месец беше избран за..

публикувано на 21.07.24 в 08:35