Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Оставката на директора на полицията в Габрово е факт

| обновено на 12.04.19 в 16:43
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово ст. комисар Борислав Бончев и той я е подал. Това съобщи самият Маринов в интервю за "Хоризонт" от Лион.

Вътрешният министър прекратява командировката си във Франция и заради събитията в Габрово спешно се завръща в страната.

Според Маринов директорът на полицията в града носи отговорността за събитията, станали там в последните дни. В момента проверката продължава и ако се окаже, че има още виновни служители, те също ще понесат отговорността си, обясни вътрешният министър.

„Той отговаря за цялостната политика за сигурност в област Габрово, в случая в самия град Габрово. Разговарях с него, поисках неговата оставка на база на това, че не е подходил достатъчно сериозно към конкретния случай, а и като цяло причините, които са довели до този случай, би трябвало да са прихванати на много по-ранен етап, така че неговата оставка вече е факт, но въпреки това проверката продължава, защото за мен също е важно да разбера дали има и други пропуски в организацията и цялостната работа на дирекцията и съответно да предприема и съответните кадрови промени“, каза Маринов.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви в Дубровник, че очаква още днес директорът на МВР в Габрово да подаде оставка и така да поеме отговорност за безредиците в града.

Интервюто с Младен Маринов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов: Шефът на МВР - Габрово да подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква още днес директорът на МВР в Габрово да подаде оставка и така да поеме отговорност за безредиците в града „Полицията е затова да е взела мерки. Както чувам, големи групи са се разхождали нагоре-надолу,..

публикувано на 12.04.19 в 15:19

Пореден протест в Габрово

Пред сградата на Общината в Габрово днес привечер отново се събират протестиращи въпреки силния дъжд. Няма напрежение за разлика от снощи.  Хората отново отправиха упрек към институциите за създалата се напрегната ситуация в града: „Те се..

обновено на 12.04.19 в 18:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Първи учебен ден в Пирея, 12 септември 2022 г.

Пълна забрана за мобилни телефони в училищата в Гърция

Пълната забрана за мобилни телефони в училище вече действа в Гърция. Учителите доволни от по-строгите мерки. Само за няколко дни от началото на учебната година в Гърция и учителите вече коментират, че децата се концентрират по-лесно без мобилните..

публикувано на 16.09.24 в 10:32

Първокласниците в Радомир ще получат книга за първия учебен ден

Книжка с послание от кмета на Радомир Кирил Стоев ще получи като подарък за първия учебен ден всеки един първокласник в община Радомир, а на всяко учебно заведение общината ще подари специалното юбилейно издание на "Буквар с различни поучения",..

публикувано на 16.09.24 в 10:22

Близо 750 са първокласниците във Велико Търново

Близо 750 първокласници прекрачиха прага на училищата във Велико Търново. Само в едно училище има неприключили ремонти, като част от децата  ще учат в най-близката гимназия.   За 55-а учебна година в ОУ "Свети Патриарх Евтимий" във Велико Търново..

публикувано на 16.09.24 в 10:08
Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Виждам склонност да се спекулира с темата "Образование"

" Учителските заплати трябва да се увеличават. Надявам се този консенсус, който имахме през последните години, да продължи". Това обясни пред БНР Красимир Вълчев, депутат от ГЕРБ, председател на Комисията по образование и наука в НС, бивш министър на..

публикувано на 16.09.24 в 10:05

Плевен почита паметта на загиналите пилоти

Плевен почита паметта на загиналите пилоти от авиоабаза Долна Митрополия с наполовина свалени знамена на пл. "Възраждане". Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес ще бъдат свалени наполовина! По този начин Община Плевен..

публикувано на 16.09.24 в 09:55
Десислава Стоянова

Десислава Стоянова: Надявам се ВАС да е на страната на гражданите

Имаме Девня, защото там се изгарят отпадъци, внесени от Италия, а до преди 2 години от Англия. Защо се издават още разрешителни за изгаряне, след като са използвани едва 15% от 1,7 млн. тона боклук, попита институциите Десислава Стоянова от "За..

публикувано на 16.09.24 в 09:45

Шестима министри ще проведат среща с ЦИК за изборите

В Централната избирателна комисия за днес е насрочена среща с представители на шест министерства във връзка с изборите на 27 октомври. Шестимата министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на вота, ще..

публикувано на 16.09.24 в 09:43