Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Предложенията на ВМРО за промяна в Закона за административните нарушения са закъснели

Георги Свиленски
Снимка: БГНЕС

Предложенията за промяна в Закона за административните нарушения и наказания, които от ВМРО внесоха в деловодството на парламента, са доста закъснели, заяви днес депутатът от БСП Георги Свиленски.

„Спомняте си предишния пак такъв скандал. Бързо отидоха и взеха да събарят къщите на хората. Сега бързо са приели мерки за задържане. Нека да приключи този скандал в Габрово, да седнат и да предложат нещо, поне ако може за 5-6 месеца напред, а не да чакаме някъде да пламне нещо и тогава да тичаме с пожарната“, заяви Свиленски.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Красимир Каракачанов

Каракачанов: Няма място за саморазправа в Габрово

Според вицепремиера Красимир Каракачанов няма място за саморазправа в рамките на недоволството в Габрово. Каракачанов заяви, че обстановката в града е спокойна. „Ситуацията е спокойна. Винаги съм подкрепял хората, които протестират против..

публикувано на 12.04.19 в 14:53

Младен Маринов: Оставката на директора на полицията в Габрово е факт

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово ст. комисар Борислав Бончев и той я е подал. Това съобщи самият Маринов в интервю за "Хоризонт" от Лион. Вътрешният министър..

обновено на 12.04.19 в 16:43
Искрен Веселинов

ВМРО внесе предложения за промяна в закон, като част от Концепцията им за ромска интеграция

ВМРО внесе в деловодството на парламента предложения за промяна на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН). Те са част от Концепцията за ромска интеграция на вицепремиера Красимир Каракачанов. Промените предвиждат две нови наказания...

публикувано на 12.04.19 в 13:00
ВИЖТЕ ОЩЕ
Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

Дипломатически усилия за намаляване на напрежението в Близкия изток

Американският президент Джо Байдън е обсъдил с лидерите на Франция, Германия, Италия и Великобритания възможностите за намаляване на напрежението в Близкия изток.   В съвместно изявление, публикувано от Белия дом, петимата лидери подкрепят призива на..

публикувано на 13.08.24 в 02:34

Режим на водата от днес в Ловеч

  В Ловеч от днес се въвежда режим на водата  заради намалелия дебит на основния водоизточник.   Въвеждат се и редица забрани за ползването на питейната вода. От вчера на воден режим през нощта е и Тетевен.   Водният режим се въвежда заради трайното..

публикувано на 13.08.24 в 02:24

Части от Севлиево останаха без електричество заради авария

Авария в трафопост на изхода на Севлиево, в посока Габрово, остави снощи части от града без електричество.  Захранването е възстановено.  По информация на общинската администрация, един служител на електроразпределителното дружество, обслужващо района, е..

публикувано на 13.08.24 в 02:14

10 постройки са изгорели при пожара край Златосел, предстои оценка на щетите

Около 21 часа снощи беше ограничен пожарът край брезовското село Златосел, при който изгоряха общо 10 постройки, от които четири вили.  В гасенето се включиха а 11 противопожарни екипа, горски служители и доброволци, както и два хеликоптера от..

публикувано на 13.08.24 в 02:08

Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина

Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина. Горят производствени цехове на няколко компании. Дим покри града. Продължават да горят дървета, къщи и автомобили. Евакуират се хора, застрашени от пожара. Силният вятър..

публикувано на 12.08.24 в 21:27
Людмила Петкова

Финансовият министър Людмила Петкова е приела да остане на поста и в новия служебен кабинет

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова е приела да остане на поста и в следващото служебно правителство, потвърдиха за БНР от нейния екип. Петкова е приела поканата на номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева,..

публикувано на 12.08.24 в 21:21

Изключително висок риск от чума по дребните преживни животни в общините Елхово и Болярово

Рискът от разпространение на чума по дребните преживни животни в крайграничните общини Елхово и Болярово е изключително висок, отчитат ветеринарните специалисти в Ямболска област. През 2018 г. в района бяха унищожени над 3300 овце и кози. В..

публикувано на 12.08.24 в 20:33