Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салах сметна какво е необходимо на Ливърпул за титлата

Мохамед Салах е сигурен, че Ливърпул ще спечели титлата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах обяви, че "червените" ще спечелят първата си титла в Англия от 29 години насам, ако спечелят оставащите им четири мача до края на сезона. 

В момента мърсисайдци имат преднина от две точки преди конкурента си за титлата Манчестър Сити, като "гражданите" са с мач по-малко и ако запишат пет победи до края, ще защитят шампионската си титла. Според Салах обаче Сити ще допусне поне една грешка и четири победи ще са достатъчни на Ливърпул.

"Според мен ще са достатъчни. Ние трябва да се концентрираме върху нашите мачове и да се надяваме Манчестър Сити да изгуби точки. Ние трябва да вкарваме и да не губим никакви точки", коментира египетският национал, който отбеляза страхотен гол за вчерашната победа над Челси с 2:0.

До края на сезона Ливърпул има домакинства на Хъдърсфийлд и Уулвс, както и гостувания на Кардиф и Нюкасъл. Програмата на Манчестър Сити е доста по-тежка, като тимът на Пеп Гуардиола има гостувания на Манчестър Юнайтед, Бърнли и Брайтън и домакинства на Тотнъм и Лестър Сити. 

Град Ливърпул ще запази минута мълчание в 15:06 часа (местно време)днес, за да отбележи 30 години от трагедията на стадион „Хилзбъро“ в Шефилд, когато 96 мъже, жени и деца намериха смъртта си по време на полуфинала за ФА Къп между "червените" и Нотингам.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ливърпул - Челси 2:0

Ливърпул би Челси, отново е лидер

Красив гол на Мохамед Салах помогна на Ливърпул да победи с 2:0 у дома Челси в дербито на 34-ия кръг във Висшата лига.  Първата част от двубоя на "Анфийлд"премина при тактическо надлъгване и не предложи почти никакви интересни моменти пред двете врати.  В..

публикувано на 15.04.19 в 06:31
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Антонов - президент на БФШ 2022

Председателят на БФШ 2022: Прекратявам всички дела срещу БСФШ

Председателят на Българската федерация по шахмат 2022 Васил Антонов, който се завърна начело на организацията преди няколко дни обяви, че ще прекрати всички дела срещу Българската спортна федерация по шахмат в името на обединението на спорта...

публикувано на 01.08.24 в 08:32

Росен Добрев остава президент на БФ Хандбал

Росен Добрев остава президент на Българската федерация по хандбал. Варненецът ще продължи да ръководи, след като успя да запази поста си по време на извънредното общо изборно събрание на централата, което се проведе в пловдивското село Труд...

публикувано на 01.08.24 в 07:48
Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Олимпийската титла в индивидуалния многобой при мъжете остава в Япония. Това е трето злато за гимнастиците от Страната на изгряващото слънце в тази дисциплина след Игрите в Рио де Жанейро и Токио. Шиносуке Ока стана шампион след като се представи..

публикувано на 01.08.24 в 06:27
САЩ без проблеми победи Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

САЩ без проблеми срещу Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

Устременият към пета поредна олимпийска титла в мъжкия баскетбол тим на САЩ постигна втора победа в груповата фаза на Игрите в Париж. В среща от група "С" американците надиграха със 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29) Южен Судан и еднолично оглавиха..

публикувано на 01.08.24 в 06:23
САЩ победи Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

САЩ победиха Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

Защитаващият титлата си отбор на САЩ победи драматично Сърбия с 3:2 (25:17, 25:20, 20:25, 14:25, 17:15) в мач от група "А" на олимпийския турнир по волейбол за жени.  Американките водеха с 2:0, но световният първенец успя да се добере до тайбрек. В него..

публикувано на 01.08.24 в 06:19
Леон Маршан пренаписа историята в плуването след триумф на 200 метра бруст на Олимпиадата

Леон Маршан пренаписа историята в плуването след триумф на 200 метра бруст на Олимпиадата

Френската сензация Леон Маршан сътвори нов спортен подвиг на Олимпиадата в Париж, ставайки първият плувец в историята, който печели медали в дисциплините - бруст и бътерфлай на едни и същи Игри. Той спечели титлата в плуването на 200 метра бруст при..

публикувано на 01.08.24 в 06:13
Китаецът Пан Чжанлъ с олимпийска титла и нов световен рекорд  на 100 метра свободен стил

Китаецът Пан Чжанлъ с олимпийска титла и нов световен рекорд на 100 метра свободен стил

Пан Чжанлъ стана олимпийски шампион в плуването на 100 метра свободен стил. 19-годишният китаец измина дистанцията за 46.40 секунди и постави първи световен рекорд в този спорт по време на Олимпиадата в Париж. Чжанлъ подобри върховото постижение в..

публикувано на 01.08.24 в 06:02