Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Коста отказа да тренира, стачкува заради глоба

Диего Коста "тренира" по този начин в знак на протест
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коста е отказал да тренира днес с тима, съобщават медиите в Испания.

Преди седмица Коста беше наказан с осем мача лишаване от състезателни права заради обидите по адрес на съдията на мача срещу Барселона на 6 април.

Коста получи директен червен картон през първото полувреме, а след мача в доклада си реферът Хесус Мансано описал, че футболистът го оскърбил.

Санкцията означава, че Коста ще пропусне мачовете до края на сезона, тъй като от испанското първенство остават седем кръга.

Вестниците "Ас", "Ел Паис" и "Марка" обявиха, че Коста е научил в сряда, че ще бъде глобен за клуба си заради поведението си и е реагирал на новината, като е отказал да тренира, въпреки че не е контузен.

Атлетико е на второ място в испанското първенство, на 9 точки зад лидера Барселона шест кръга преди края на сезона. Тимът ще гостува на Ейбар в събота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лука Модрич подписа нов договор с Реал (Мадрид)

Лука Модрич продължи договора си с Реал (Мадрид), потвърдиха от шампиона на Испания и Европа в сряда. Мадридският клуб обяви подписването на нов контракт с 38-годишния халф, който е до края на следващия сезон. Хърватинът носи екипа на Реал Мадрид от 2012 година. Той спечели общо 26 купи със столичани във всички турнири, включително 6 трофея в..

публикувано на 17.07.24 в 17:13

Красимир Дунев: Тази Олимпиада ще е много трудна

"Валентина имаше една много силна година. Кевин е изчистил съчетанията си. И двамата за първи път са на олимпиада, нормално е да се притесняват. Не остана много, подготовката и на двамата беше успешна. Сега трябва да издържат психически и покажат какво могат, както винаги са го правили. Пожелавам им успех и да бъде едно незабравимо преживяване",..

публикувано на 17.07.24 в 14:55
Кевин Пенев

Кевин и Еди Пеневи: Целта на Олимпиадата са два финала

10 дни преди началото на олимпийските игри в Париж представителят ни в спортната гимнастика Кевин Пенев вече е в България и продължава тренировките си за най-големия спортен форум. Плътно до него в подготовката е брат му Еди, който заради контузия в рамото и пропусна шанса да спечели квота за Олимпиадата. „Тренировките в Америка вървяха..

публикувано на 17.07.24 в 12:39
Димитър Папазов

Ботев (Пловдив) обяви трансфера на Димитър Папазов в Болоня

18-годишният юноша на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, съобщиха официално от пловдивския футболен клуб.  Договорът на младия футболист е за 4 години с опция за удължаване за още една, научи БТА от близки до играча, като в касата на Ботев ще влязат над един милион евро с бонусите. Очаква се Папазов да..

публикувано на 17.07.24 в 11:33

Момичетата на Антонина Зетова с Почетен плакет от президента

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на Президента на Републиката националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Отличието се връчва за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и извоюваното преди дни първо място на Европейско първенство по волейбол..

публикувано на 17.07.24 в 11:16
Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) днес в среща-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Грузия стартира в 20:00 часа българско време, а главен съдия ще бъде Дарио Бел от Хърватия. “Орлите” излизат като фаворити в днешната среща и ако не допускат сериозни грешки, ще продължат напред. Родният тим спечели първия мач в..

публикувано на 17.07.24 в 07:44
Легендите от САЩ`94 и фондация

Легендите от САЩ`94 и фондация "Национали 94" събраха близо 460 000 лева

Фондация “Национали 94”, която бе основана от легендарния отбор на България, достигнал до бронзовите медали на футболния Мондиала в САЩ`94. Героите от Пеневата чета събраха около 460 000 лева само за една вечер. Събитието се проведе във вторник вечер в столичния хотел “Маринела”, където единствените отсъстващи от 22-ата футболисти от САЩ бяха Емил..

публикувано на 17.07.24 в 07:41