Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северин Красимиров получи 30 г. затвор на първа инстанция

| обновено на 22.04.19 в 17:36
Северин Красимиров в съда.
Снимка: Ася Пенчева

Окръжният съд в Русе осъди днес Северин Красимиров на първа инстанция на 30 г. затвор при първоначален строг режим по обвинения в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова. Той трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството ѝ.

На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.

По време на заседанието той изпитваше трудност да отговаря на въпросите на съдията и се налагаше адвокатът му да му подсказва.

Наблюдаващият прокурор по делото Кремена Колицова изнесе подробности по извършването на престъплението, които са потресаващи с жестокостта си. В крайна сметка съдия Стаменов прочете присъдата, която определи съставът му:

"Определя на подсъдимия едно общо наказание 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване".

За роднините на Виктория няма възмездие, но обявиха, че при тази ситуация това е било максималното наказание, което може да получи убиецът:

“Все пак в рамките на действащото ни до момента законодателство, това е може би най-справедливата присъда и още веднъж искам да апелирам към имащите законодателна инициатива да предприемат необходимите мерки, за да не могат такива брутални убийци след години да се върнат отново в обществото“.

Северин Красимиров ще лежи в затвора при първоначален строг режим, а присъдата се счита от датата на неговото задържане - 9-и октомври, когато беше екстрадиран от Германия и задържан в русенски следствен арест.

Обвиняемият има право да обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Съдията Юлиян Стаменов бе категоричен, че ако е имал възможност, щеше да постанови още по-тежко наказание.

Тялото на Виктория Маринова бе открито до крайбрежната алея в Русе на 6 октомври миналата година, а 4 дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Прокуратурата поиска по-рано днес 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров, който се призна за виновен и по трите обвинения.

Подробности за днешното заседание по делото чуйте от репортажа на кореспондента на БНР в Русе Ася Пенчева в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Северин Красимиров

Северин Красимиров вече е обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова

Северин Красимиров вече е обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Очаква се утре състав на съда в Русе да реши дали той да остане в ареста. В следствения арест в Русе Северин Красимиров е бил разпитан в присъствието на..

публикувано на 18.10.18 в 21:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изслушване на служебния премиер Димитър Главчев в рамките на парламентарен контрол

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание.  В програмата на парламента е включено изслушване..

публикувано на 05.07.24 в 04:06

Повишена степен на тревога заради вулкана Стромболи в Италия

Вулканите Стромболи и Етна от Сицилианския архипелаг изригват отново. Зрелищна е вулканичната дейност и на двата вулкана, най-вече тази на остров Стромболи с едноименния вулкан. За туристите случващото се е уникална атракция и някои споделиха, че са..

публикувано на 05.07.24 в 03:07

Засилени мерки за сигурност преди балотажа на изборите във Франция

Франция засилва мерките за сигурност пред балотажа на предсрочните парламентарни избори в неделя. В края на кампанията зачестиха проявите на насилие и нападенията срещу кандидати. Докато политическото напрежение във Франция расте пред балотажа в неделя,..

публикувано на 05.07.24 в 01:35
Сградата на правителството в Скопие

Гръцко издание: В Северна Македония говорят на български диалект

По повод на напрежението между Атина и Скопие за спазване на Преспанския договор, популярното издание "Прото тема" публикува обширен материал на тема има ли македонски език. Авторът, който е журналист и лингвист, смята, че езикът, който говорят в..

публикувано на 05.07.24 в 01:19
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Категорична победа на лейбъристите на изборите в Обединеното кралство

В Обединеното кралство екзитпол след приключване на гласуването в общите избори в страната потвърди прогнозата за убедителна победа на опозиционната Лейбъристка партия след 14 години управление на Консервативната партия. Съмнение вече едва ли може да..

публикувано на 05.07.24 в 00:49

Британски издания твърдят, че във Вашингтон е предаден план на Путин за край на войната в Украйна

Във Великобритания днес два вестника - "Сън" и "Дейли мейл" - твърдят, че план на руския президент Владимир Путин за прекратяване на войната срещу Украйна е бил предаден във Вашингтон от руския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев...

публикувано на 04.07.24 в 21:41

Започна реконструкцията на над 3 км от водопроводната мрежа в Павликени

В Павликени започна реконструкцията на над три километра от водопроводната мрежа в града. За новите тръби по 10 улици са осигурени близо 2 милиона лева от инвестиционната програма на държавата за общините.  Новите водопроводи са следващ етап от водния..

публикувано на 04.07.24 в 20:44