Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как живее Игор Коломойски в Израел

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават коментарите за новия украински президент Володимир Зеленски. Едно от нещата, които много често се коментират са взаимоотношенията му с Игор Коломойски. Той е един от най-могъщите украински олигарси. В последните години Коломойски имаше много противоречия с вече отиващия си украински президент Петро Порошенко, дотолкова, че му се наложи да напусне Украйна. От известно време Игор Коломойски е в Израел.

“Няма толкова много информация за личния живот на Коломойски. Пишат се много статии за това, което се случва по отношение на неговата поддръжка на новоизбрания президент Володимир Зеленски, но може би неговият живот, не може да се сравни с живота, който той е водил в Украйна“, коментира пред БНР журналистката Весела Райчинова, която живее в Израел, въпроса как се чувства Коломойски в Израел.

"Той е еврейско-украински бизнесмен и милиардер и според написаното тук днес е много доволен от всичко, което има в своя живот", посочи Райчинова.

"Според колегите на Игор Коломойски той е направил изключително много за развитието на своята държава по отношение на бизнес и на всичко, свързано с това, което е направено след революцията, свързана със СССР в миналото", каза още тя в интервю за предаването “12+3“.

Игор Коломойски притежава един чудесен дом в т.нар. развит град Херцелия писула, където всъщност може да пребивава и може би където той работи за всичко, свързано с неговия основен бизнес.

"Тъй като знаем, че по времето на разпадането на бившия СССР са положени основите на може би всеки вид бизнес. Така и при него, когато олигарси като него купуваха стари фабрики, а понякога и цели икономически сектори, главно в областта на енергетиката, промишлеността и минералите, не бихме могли да очакваме, че животът ще бъде по-различен от живота на хора, които наистина имат възможности и са богати, за да си позволят много", коментира още Райчинова.

По всяка вероятност, така както се говори, всичко, което е свързано с подкрепата на новия президент на Украйна, мога да споделя, че в интервю за BBC, публикувано на 22-ри март, Игор Коломойски отрича твърденията, че предоставя някаква финансова подкрепа на Зеленски или на друг кандидат.

Интервюто с журналистката Весела Райчинова може да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камиони на Египетския Червен полумесец с хуманитарна помощ влизат от Египет в ивицата Газа през граничния пункт

СЗО предупреди, че опирация в Рафах ще доведе до "кървава баня"

Световната здравна организация предупреди, че израелска офанзива в град Рафах ще доведе до "кървава баня". От организацията написаха в интернет, че ако Израел предприеме сухопътна операция, това ще предизвика нова вълна на разселване и "ще ограничи още повече достъпа до храна, вода и здравни услуги и ще доведе до повече човешки жертви".   След..

публикувано на 04.05.24 в 09:07

С различни традиции посрещат по гръцките острови Великден

С различни традиции посрещат по гръцките острови Великден. Туристи от цял свят,сред които и много българи, пристигнаха за днешния празник. Хиляди туристи са на остров Корфу, където по традиция днес оповестяват Възкресение, като хвърлят през прозорците делви, пълни с вода. Северноегейският остров Сирос привлича вниманието с традицията да посрещат..

публикувано на 04.05.24 в 08:54

Българите в Кипър ще посрещнат Великден с пасхална служба на български език

Сънародниците ни в Кипър посрещат Великден с Пасхална служба, изнесена тази нощ на български език от български свещеник. Засилени проверки в цялата страна извършва полицията в днешния ден заради опасността от пожари от великденските традиции в Кипър. Празничната Великденска литургия на български език ще отслужи българският свещеник отец Станислав..

публикувано на 04.05.24 в 08:48

Деца от различни националности ще боядисват яйца в София

Заедно ще боядисват великденски яйца деца от различни националности и семействата им от 10 до 14 ч. в Каньон парк в "Младост 3" до метростанцията "Александър Малинов". Събитието е със свободен достъп и всеки може да се включи. То се организира за трета поредна година от фондация "От нас зависи".  Мария Тончина от Фондацията обясни: "Всичко е осигурено -..

публикувано на 04.05.24 в 08:40
Министър-председателят на Грузия Иракли Кобахидзе

Грузинският премиер отхвърли критиките на закона за "чуждестранните агенти"

Грузинският премиер Иракли Кобахидзе отхвърли критиките от САЩ и ЕС във връзка със законопроекта за "чуждестранните агенти", като заяви, че опонентите на предложения текст не желаят да влязат в смислен дебат . Законопроектът, одобрен тази седмица на второ четене от грузинския парламент, изисква организациите, които получават повече от 20 % от..

публикувано на 04.05.24 в 08:15

В навечерието на "Евровизия" мъж и жена в Малмьо запалиха Корана

Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието конкурса за песен „Евровизия“. Шведската полиция беше критикувана, защото е допуснала инцидента близо до място, на което са планирани събития с масово участие.  Властите обаче заявяват, че става въпрос за действия, които са законни от гледна точка на правото на свободно изразяване...

публикувано на 04.05.24 в 08:06

До 17 часа партиите и коалициите могат да подават заявления за промяна в състава и името

До 17:00 часа днес партиите и коалициите могат да подават заявление в ЦИК за промени в състава или в наименованието на коалиция, регистрирана за участие в изборите на 9 ти юни. Партия или коалиция може да поиска заличаване на регистрацията ѝ за изборите не по късно от 7-ми май. Също до края на  деня кметовете на общини трябва да насрочат консултации за..

публикувано на 04.05.24 в 07:16