Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Годин напуска Атлетико (Мадрид)

Капитанът на Атлетико Годин (вдясно) напуска клуба след 9 сезона в Мадрид.
Снимка: БТА

Защитникът на Атлетико (Мадрид) Диего Годин, потвърди информациите, че напуска клуба след края на сезона. Уругваецът обяви за раздялата на пресконференция днес. 

"За мен това е нещо повече от отбор. Атлетико е начин на живот, моето семейство и ми е трудно да се сбогувам със своя дом. Прекарах тук прекрасни години и искам да благодаря на всички в клуба", заяви Годин.

Уругваецът играе за Атлетико от 2010 година и с отбора спечели титла, купа и суперкупа на Испания, два пъти Лига Европа, три пъти Суперкупата на Европа.

33-годишният футболист има 387 мача за „дюшекчиите“ и 27 гола, след като се присъедини към мадридчани от Виляреал през 2010-а.

Според информации Годин ще премине в Интер (Милано) от лятото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефани Стоева достигна до полуфиналите в Кайро

Стефани Стоева продължава на полуфиналите на международния турнир по бадминтон "International Series" в Кайро (Египет), гарантирайки си медал от надпреварата. Българката победи без проблеми Катрин Нюдолт (Австрия) с 21:11, 21:6 за 24 минути, а съперничката й в спор за място на финала ще стане ясна по-късно днес. Габриела Стоева и Евгени Панев, които..

публикувано на 12.10.24 в 12:28

Балкан (Ботевград) привлече национал

Баскетболистът Георги Боянов ще носи екипа на вицешампиона Балкан през новия сезон 2024/2025, обяви клубът от Ботевград. През август Боянов подписа с Черноморец, но след като бургазлии не успяха да покрият условията за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), раздялата между двете страни бе неизбежна. 31-годишният баскетболист прекара..

публикувано на 12.10.24 в 12:27

Четирима боксьори стартират на европейското в София

Четирима българи ще се качат на ринга още в първия ден на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години, съобщи федерацията по бокс. Близо 350 състезатели от 34 държави ще вземат участие на първенството, като България е представена от 11. В четвърти мач на ринг А от следобедната програма Николай Маринов (57 кг) ще боксира с Гор Айвазян..

публикувано на 12.10.24 в 10:57

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16
Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина. В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго,..

публикувано на 12.10.24 в 06:04

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49