Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65% от децата ще работят напълно нови професии

Д-р Султанка Петрова, заместник министър на труда и социалната политика
Снимка: БГНЕС

65 процента от децата, които сега започват образованието си, ще работят напълно нови професии, каза заместник-социалният министър Султанка Петрова на организиран от КНСБ форум „Бъдещето на труда и младите хора“.

„Предстои една мащабно заместване на работните места с нови поколения компютри и роботи. Тези бъдещи предизвикателства изискват нов подход на политиките в областта на развитието на човешките ресурси. Необходимо е непрекъснато инвестиране в развитието на уменията и работната сила“, каза тя.

От КНСБ настояха на форума да бъдат регулирани така наречените нестандартни форми на заетост, за да бъдат защитени правата на работещите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой надделя в дебата между Камала Харис и Доналд Тръмп?

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис и бившият президент Доналд Тръмп очертаха основните си различия във Филаделфия. В този първи разгорещен дебат между двамата Харис целеше да покаже визията си пред повече американци в момент, в който покачването в подкрепата за нея е в застой. В продължилия около 90 минути по Ей Би Си, модериран от Дейвид..

публикувано на 11.09.24 в 08:36
Георги Проданов

Георги Проданов: Сегашната ситуация не дава шанс на нищо ново, което да оцелее

Сегашната ситуация не дава шанс на нищо ново да се появи и да оцелее . Това е мнението на политолога Георги Проданов. Според него партиите вече са в ситуация, в която са се загубили повече от самите избиратели по отношение на това какви са техните цели на едни избори . Това е резултат от всички тези неслучили се управления и парламенти в..

публикувано на 11.09.24 в 08:23

На кръгла маса: Обсъждат опасни ли са стоките от китайските платформи за онлайн търговия

Бързото и безконтролно навлизане на китайските платформи за онлайн търговия, съмнителното качество на продуктите и здравните последици от това, ще бъдат фокусът на кръгла маса, организирана от Българската стопанска камара и Българската асоциация кръгов текстил. Целта на форума е да посочи здравния риск, както и да компрометира установените лоялни..

публикувано на 11.09.24 в 08:12

Навършват се 23 години от терористичните атаки на 11 септември 2001 г.

Днес се навършват 23 години от смъртоносните атаки на 11 септември 2001 г. срещу Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона. При атаките от 11 септември 2001 година терористичната мрежа "Ал Кайда", оглавявана от саудитеца Осама бин Ладен, похитители превзеха едновременно 4 граждански самолета. Два от тях удариха кулите близнаци на Световния..

публикувано на 11.09.24 в 08:10
Земеделският министър Георги Тахов

Изслушват министър и зам.-министър заради проблема с пашуването в националните паркове

Парламентарната комисия по земеделие ще изслуша служебния министър на земеделието и ресорния заместник-министър на околната среда и водите във връзка с възникнали проблеми при изкарването на животни на паша в националните паркове. Заради възникнали проблеми в резултат на изготвените планове за паша в националните паркове, още през февруари..

публикувано на 11.09.24 в 07:55

Правителството решава за тарифата за предизборните предавания по БНР и БНТ

Служебният кабинет ще разгледа проект за постановление на тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българското национално радио, Българската национална телевизия и техните регионални центрове при произвеждането на изборите за народни представители на 27 октомври.  Това е записано в..

публикувано на 11.09.24 в 07:49

В Израел допускат примирие с "Хамас"

Израелският министър на отбраната Йоав Галант смята, че временно примирие с радикалната палестинска групировка "Хамас“ е възможно. Според него обаче прекратяването на войната е друго нещо. Йоав Галант посочи, че се затваря времевият прозорец за постигане на споразумение за временно прекратяване на огъня с "Хамас". По думите му назрели са..

публикувано на 11.09.24 в 07:46