Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон: Мишел Барние има качества за шеф на ЕК

Мишел Барние
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон смята, че сънародникът му и главен преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние трябва да бъде взет под внимание при избора на нов ръководител на Европейската комисия, предаде „Политико“.

„Безспорно Барние е човек с големи качества, които той демонстрира отново с начина, по който води преговорите с британците“, каза Макрон в публикувано днес интервю за белгийския в. „Льо Соар“.

Все пак френският лидер не даде пълна подкрепа за Барние като евентуален кандидат за шеф на ЕК. Вместо това той подчерта, че френският политик трябва да бъде „важен критерий“ за следващия председател на Комисията.

Барние е член на умерената френска десница в лицето на „Републиканците“, която е член на Европейската народна партия. Кандидат на ЕНП за следващ ръководител на ЕК е баварският политик Манфред Вебер, който според мнозина обаче може да бъде изместен именно от Барние.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59