Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп с остри критики към лидери на демократите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи критики към лидери на Демократическата партия, след като председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси го обвини, че прикрива неща, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Тръмп се появи изненадващо в Розовата градина на Белия дом, след като прекъсна отдавна планирана среща за инфраструктурата с лидерите на Демократическата партия в Конгреса Нанси Пелоси и Чък Шумър.

„Не се занимавам с прикриване на нищо“, заяви президентът на САЩ на свикана набързо пресконференция. Той добави, че демократите могат или да го разследват, или да работят заедно с него по приоритетите на страната, и ги призова да прекратят неоснователните си разследвания.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт заради възпрепятстване на правосъдието и прикриване на нарушения, заяви днес Нанси Пелоси.

„Фактът е, че е съвсем ясно, че този президент възпрепятства правосъдието и е ангажиран в прикриване на (нарушения) - и това може да е престъпление“, заради което трябва да започне процедура за неговото отстраняване, каза Пелоси на събитие, спонсорирано от Центъра за американски прогрес - либерална активистка група.

В коментари в Туитър Тръмп обвини лидерите на демократите, че „разкъсват Съединените щати“, предаде Ройтерс.

„Не можете да разследвате и да законодателствате едновременно“, подчерта той.

Тръмп отдавна критикува вече приключилото разследване на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуалната намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г., както и разследванията на демократите. Представителите на Демократическата партия са недоволни от действията на Белия дом за блокиране на техните разследвания и за възпрепятстване на усилията им за контрол върху президента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Американският президент Доналд Тръмп.

Тръмп забрани предаването на пълния текст на доклада на Мълър на Конгреса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп упражни пълномощията си като шеф на изпълнителната власт върху нецензурирания вариант на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър и други документи, изискани от правната комисия на Камарата на представителите, предаде..

публикувано на 08.05.19 в 18:43
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп: Робърт Мълър не би трябвало да дава показания пред Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че специалният прокурор Робърт Мълър не би трябвало да свидетелства пред Конгреса за разследването за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. Тръмп написа в Туитър, че демократите искат "преправяне" на..

публикувано на 06.05.19 в 01:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

218 курсанти и кадети от НВУ "Васил Левски" и сержантския колеж във Велико Търново се дипломираха

218 курсанти и кадети от Националния военен университет "Васил Левски" и Професионалния сержантски колеж във Велико Търново се дипломираха на тържествена церемония тази вечер в центъра на Велико Търново. Служебният министър на отбраната Атанас..

публикувано на 27.07.24 в 21:36

Отнеха сините флагове на 22 гръцки плажа

При внезапна проверка от страна на Гръцкото дружество по защита на природата бяха отнети сините флагове на 22 гръцки плажа. Оказа се, че те не спазват стандартите за отличието "син флаг". Плажовете с отнет "син флаг" не спазват изискванията за..

публикувано на 27.07.24 в 21:16

Блинкън е загрижен за действията на Пекин спрямо Тайван и подкрепата му за войната на Русия в Украйна

На среща с китайския министър на външните работи Ван И държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън изрази загриженост във връзка с действията на Пекин спрямо Тайван и подкрепата му за войната на Русия в Украйна, съобщава Ройтерс. Блинкън,..

публикувано на 27.07.24 в 20:52
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще присъства на празника на Вършец

За първи път български патриарх ще присъства във Вършец на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана". Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат във Вършец на 2 август, когато е официалното откриване на..

публикувано на 27.07.24 в 20:44

Атанас Запрянов: МО е в координация с МВР за извозване на невзривените фойерверки от Елин Пелин

Министерството на отбраната е в координация с Министерството на вътрешните работи за извозване на невзривените фойерверки от складовете край Елин Пелин. Това заяви във Велико Търново служебният министър на отбраната Атанас Запрянов: "По отношение на Елин..

публикувано на 27.07.24 в 20:22

Украински бойни дронове са поразили летище "Оленя" в Русия

Украински бойни дронове са поразили летище "Оленя" в Русия, където са базирани стратегически бомбардировачи. Това съобщи изданието "Украинская правда", като цитира съобщение на Главното разузнавателно управление на украинската армия. В съобщението се..

публикувано на 27.07.24 в 20:01

Гръцките противопожарни служби действат съвместно с българските за потушаване на пожара в Славянка

Гръцките противопожарни служби действат съвместно с българските от двете страни на границата в района на планината Славянка.  Очаква се ново покачване на температурите в Гърция от утре, което повишава риска от разпалване на огнища, предупреждават от..

публикувано на 27.07.24 в 19:49