Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ иска мораториум върху сделката за Ф-16

Румен Петков
Снимка: БГНЕС

От АБВ настояват за мораториум върху сделката за американските изтребители Ф-16. Лидерът на партията Румен Петков заяви:

"От страна на партньорите ни от Съединените щати, те са преценили, че могат да бръкнат в портмонето и да си вземат близо 3 милиарда лева за 8 изключително скъпи "прахосмукачки", както специалистите наричат самолетите Ф-16. Ние отиваме на 2,7 милиарда. Това е безумна цена, която българският данъкоплатец ще трябва да плати".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Каракачанов: Конгресът на САЩ посочи таван от $1,673 млрд. за Ф-16, разумната цена е 2 млрд. лв.

Стойността от 1,6 млрд. долара за придобиване на самолети Ф-16 е само рамка, коментира днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след като Конгресът на САЩ одобрил възможността за купуване на цялостен пакет за осем многоцелеви..

обновено на 04.06.19 в 13:14
ВИЖТЕ ОЩЕ
Външните министри на Украйна и Китай Дмитро Кулеба и Ван И.

Киев: Русия не е готова за преговори "на добра воля"

Киев е готов да преговаря с руски представители, но само когато Москва демонстрира желание за преговори "на добра воля", заяви в Китай в сряда украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от АФП. Китай иска да бъде медиатор в руската инвазия..

публикувано на 25.07.24 в 08:01

В Банско започва традиционната "Лятна филмомания"

В Банско започва традиционната "Лятна филмомания", която представя най-добрите ленти от Фестивала за планинарско и екстремно кино.  В продължение на три вечери, на централния площад в Банско, ценителите на природата и екстремните спортове ще могат..

публикувано на 25.07.24 в 08:00

Брижит Бардо зове Ердоган за оттегляне на законопроект за справяне с бездомните кучета в Турция

Известната френска актриса и защитник на животните Брижит Бардо призова в писмо до турския президент Реджеп Тайип Ердоган да бъде оттеглен проектозаконът за справяне с проблема с бездомните кучета в Турция, който бе приет от парламентарна комисия и..

публикувано на 25.07.24 в 07:55

Научна конференция в София: "Климатични рискове в Черноморския регион"

"Климатични рискове в Черноморския регион" е темата на научна конференция, която организират Българската академия на науките и Министерството на околната среда и водите. Конференцията ще бъде открита от председателя на БАН академик Юлиан Ревалски,..

публикувано на 25.07.24 в 07:52
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще оглави литургии на няколко места в Софийската епархия

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави литургии в няколко духовни места в Софийската епархия.  Днес той ще води службата в Дивотинския манастир "Св. Троица", а в петък ще оглави вечерното богослужение в храма "Св. вмчк...

публикувано на 25.07.24 в 07:45

Оранжев и жълт код за валежи в голяма част от страната

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. Жълт код е обявен за останалата част от страната, но без..

публикувано на 25.07.24 в 07:40

Русия планира подсилване на военноморския си флот

Русия планира мащабно подсилване на военноморския си флот в контекста на напрежението със Запада, предаде ДПА. "САЩ и останалите страни членки на НАТО увеличават своето военноморско присъствие в световните океани, включително и във води, пряко..

публикувано на 25.07.24 в 07:40