Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Театралните празници „Невена Коканова“ започват в Ямбол

24-ото издание на театралните празници „Невена Коканова“ се открива днес в Ямбол. През следващите шест дни ще бъдат представени спектакли на най-добрите театри в страната.

Пролетните театрални празници ще бъдат открити от трупата на Русенския драматичен театър с постановката „Легло за трима“.

До 15 юни на ямболска сцена ще бъдат представени спектакли на Народния театър, на театър „Българска армия“, на Варненския драматичен театър и на Младежкия театър „Николай Бинев“.

Празниците ще бъдат закрити с постановка на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, информира директорът на ямболския театър Михаил Лазаров.

„Всяка вечер на един от гостуващите театри ние ще подаряваме по един почетен приз, който се нарича „Босоногата Жулиета“, един поклон към нашия патрон Невена Коканова и един приз за спомен“, каза той.

Театралните празници са и част от програмата по случай 70 години от създаването на драматичния театър в Ямбол.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Милев

Община Плевен с над 20 социални услуги

Община Плевен предлага над 20 социални услуги за нуждаещи се граждани и деца. Последният проект "Патронажна грижа +“ започна от 1 октомври и е свързан с подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от Covid-19. "Социалните услуги са една от най-важните дейности в нашата община , каза пред БНР..

публикувано на 01.12.21 в 15:31

Консумацията на биопродукти расте

Covid кризата стимулира потреблението на биохрани, сочат данни на Европейската федерация на движенията за биологично земеделие. Има непрекъснат растеж на консумацията на биопродукти , каза пред БНР Стоилко Апостолов от фондация „Биоселена“. В момент на здравна криза е логично хората да се насочат към по-качествени храни, смята той...

публикувано на 01.12.21 в 12:35

Затрудниха ли Covid мерките безплатното силанизиране на зъбите на децата

"Програмата за силанизиране е на Министерството на здравеопазването и се приема от Министерски съвет. БЗС подкрепя програмата . Съпътстващото министерство е Министерство на образованието. Не съм съгласен с коородинаторът ни в Силистра, че в момента има затруднен достъп ",  коментира темата пред БНР д-р Николай Шарков, председател на БЗС...

публикувано на 01.12.21 в 11:45

Людмил Костадинов: Българинът се отоплява предимно с дърва за огрев

"Според данните на  на НСИ българинът се отоплява предимно с дърва за огрев - това е трайна тенденция за последните 20 години, като нарастването като обем е почти два пъти ", каза пред БНР Людмил Костадинов от Агенцията за устойчиво енергийно развитие . "Течните горива за отопление като нафта почти не се използват или котлета с мазут за..

публикувано на 01.12.21 в 10:47
Стефан Попов

Стефан Попов: Пандемията изигра ролята на хиперинфлацията от 1996-а - пробуди хората за промяна

В новата ни история не сме имали година с толкова много избори, в която президентът така драстично да се намеси в политическия живот на страната, каза в интервю за БНР Стефан Попов, професор по философия и социология в Нов български университет. Според него не е имало президент, „който да се опълчи на едно правителство“ , нито пък служебни..

публикувано на 01.12.21 в 10:11
Кралският замък във Варшава

В Кралския замък във Варшава

Фрагмент от тухлена стена – това е останало от Кралския замък във Варшава след края на Втората световна война. Целият град е бил изпепелен, опустошен, потънал в мъка и руини, но в тях се заражда надеждата. В този дух ще е въведението на всеки екскурзовод, който разказва историята на полската столица на многобройните туристи (особено преди..

публикувано на 30.11.21 в 17:40

След като откриха своя галерия, Огнян Кузманов и Милена Костуркова създават семейство

В Плевен художниците Огнян Кузманов и Милена Костуркова откриха своя галерия, която нарекоха „ОМ“. В уютното и кокетно пространство са подредени живописни платна на двамата творци, които привличат вниманието на ценителите на изкуството. За предизвикателствата по време на пандемия, за мечтите и желанието да създаваш красота, и за..

публикувано на 30.11.21 в 14:39