Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петков стана директор в Левски

Ивайло Петков
Снимка: levski.bg

Ивайло Петков е новият спортно-технически директор на футболния Левски, съобщи официалната страница на „сините“.

Той бе поканен от ръководството на клуба да поеме поста и ще бъде представен пред медиите в близките дни.

„Ръководството ми представи концепцията за развитие на Левски и бях поканен да стана част от нея.

За мен е голяма чест да бъда в клуб като Левски и благодаря за доверието, което ми гласува ръководството.

Надявам се с общите усилия на всички в Левски да изведем отбора там, където му е мястото“, заяви Ивайло Петков.

Той е роден на 24 март 1976 г. Той е трикратен шампион на България на България с отбора на Литекс ( 1997-98, 2009-10, 2010-11).

Печелил е Купата на България (2009 г.) и Суперкупата на България (2010 г).

Има 65 мача и 3 гола за националния отбор на България, участник е на Световното първенство във Франция през 1998 година.

В богатата си кариера като играч е носил екипите на турските Фенербахче, Истанбулспор и Анкарагюджу  и на руския Кубан (Краснодар).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора за гости и прилежащите към него помещения. От Ботев публикуваха и снимки в социалните мрежи...

публикувано на 29.07.24 в 20:01

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо

Първата ракета на България Виктория Томова заяви, че е доволна от олимпийския си дебют на турнира по тенис на Игрите в Париж.Томова отпадна днес във втория кръг след оспорван мач срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 след почти два часа и половина игра при много горещо време на корт номер 6 в комплекса..

публикувано на 29.07.24 в 19:58

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Вицешампионът на Англия Арсенал обяви трансфера на италианския защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният бранител преминава при лондончани с трансфер от италианския Болоня. От клуба не съобщиха трансферната сума, но според медиите тя е 45 милиона евро. "Рикардо е голяма личност и характер. Той има специфични умения, които ще ни направят по-силни..

публикувано на 29.07.24 в 19:56
Филип Янев и Валентина Георгиева

Филип Янев пред БНР: Благодарим за подкрепата на цяла България!

Валентина Георгиева ще помни винаги 18-ия си рожден ден. В деня, в който навърши пълнолетие, тя се класира за финала на прескок на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж.  България не е имала финалистка на най-големия спортен форум от 32 години. През 1992 година на олимпийските игри в Барселона Силвия Митова завършва на 8-мо място във..

публикувано на 29.07.24 в 17:10
Теодор Кабакчиев

Нов подиум за Теодор Кабакчиев в СШ по хард ендуро в Румъния

Теодор Кабакчиев записа нов успех в кръга от световния хард ендуро шампионат, който се проведе в Сибиу (Румъния). Българският пилот завърши на второ място, като изпревари съотборника си в „Sherco Factory Team“  Марио Роман и остана след световния шампион Мануел Леттенбихлер. Световният шампион по супер ендуро за младежи  спечели втория и..

публикувано на 29.07.24 в 13:31
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с 4-о място в Италия

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Опел Корса Rallu4) завършиха на 4-о място в своя клас ERC4 в рали „Рома Капитале”, пети кръг от Европейския рали шампионат. Катето и Георги имаха шанс за място на подиума в ERC4, но вчера спукаха гума и загубиха много време в тази битка. Това е дебютът на екипажа в..

публикувано на 29.07.24 в 12:27

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия, младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31