Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК отказа да коментира ултиматума на Данаил Кирилов за мониторинга над България

Снимка: ec.europa.eu

Говорителят на Европейската комисия Мина Андреева отказа да коментира думите на правосъдния министър Данаил Кирилов, че ще подаде оставка, ако не отпадне мониторингът върху правосъдието до края на мандата на тази Комисия.

„Мога да повторя, че амбицията на ЕК, заявена от председателя Юнкер в началото на неговия мандат, е да затвори механизма за сътрудничество и проверка до края на мандата на тази Комисия. Ако, разбира се, всички препоръки към България са изпълнени така, както са заложени в последния доклад през ноември“, припомни Мина Андреева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Емилия Милчева: Ултиматумът на Данаил Кирилов е опит да придаде тежест на промените, които подготвя

„Съмнявам се, че в края на годината, когато изтича срокът на ултиматума на Данаил Кирилов, някой ще си спомня какво той е обещавал. Ние такива обещания сме чували. Ако г-н Кирилов има някаква вътрешна информация от Европейската комисия,..

публикувано на 13.06.19 в 17:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 12 часа утре президентът ще приеме ИТН, които връщат третия мандат

Президентът ще приеме представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" във връзка с връчения им мандат за посочване на кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Представителите на групата на ИТН, на..

публикувано на 04.08.24 в 17:39
На граничния пункт

Въвеждат дезинфекция по всички ГКПП у нас заради риска от чума по дребните преживни животни

България въвежда от утре задължителна дезинфекция на автомобилите на всички гранични пунктове. Мярката е превантивна заради откритите в Северна Гърция огнища на чума по дребните преживни животни. Това стана ясно на извънредно заседание на областната..

публикувано на 04.08.24 в 17:12

Пожарът край граничното село Църварица е овладян напълно

Пожарът край кюстендилското село Църварица до границата с Република Северна Македония, който гори от петък, е овладян напълно, съобщи  за БНР директорът на Горското стопанство в Невестино Кирил Иванов. Огънят обхвана площ от 1000 декара гора и..

публикувано на 04.08.24 в 16:56

Министерството на цифровата политика в Кипър: С пълното 5G покритие е достигната европейската цел, поставена за 2030 г.

Кипър вече е постигнал 100% покритие с 5G мобилни мрежи, а до края на следващата година ще има 100% обхват и с мрежи с много висок капацитет (Very high capacity network, VHCN). Това съобщиха от правителството, отчитайки значителния напредък на страната в..

публикувано на 04.08.24 в 16:49
Заседание на Областната епизоотична комисия в Кърджали заради случаите на чума по дребните преживни животни в съседна Гърция.

До момента в България няма регистрирано огнище на чума по овце или кози

До момента в България няма регистрирано огнище на чума по овце или кози, обяви директорът на Агенцията по храните (БАБХ) Светлозар Патарински. Той увери, че живи животни не са влизали в България от Румъния и Гърция, където са обявените огнища на..

публикувано на 04.08.24 в 16:24
Индонезийци държат плакати с надпис:

Дипломатически совалки в Близкия изток, в Израел силите за сигурност са в най-висока степен на готовност

Докато дипломатическите усилия за предотвратяване на широкомащабен конфликт в Близкия изток продължават, Израел се подготвя за вероятен масиран удар от Иран и Ливан след убийствата на политическия лидер на "Хамас" в Техеран и на високопоставен военен от..

публикувано на 04.08.24 в 16:08
Лидерът на ИТН Слави Трифонов.

В понеделник ИТН връщат третия мандат неизпълнен

"Всички видяхте какво се случи през последната седмица. Случи се буквално пред очите ви. Президентът връчи третия проучвателен мандат на ИТН и ние напълно открито и отговорно се постарахме да го изпълним", написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов...

публикувано на 04.08.24 в 15:29