Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Георги Марков – от музиката до новините

Георги Марков
Снимка: Ани Петрова

„И воденето на новини, и воденето на предаване е интересно. Това е работа, която безкрайно обичам. Най-хубавото е, че ден с ден не си приличат. Да, имаме навици, идваме на работа, но никога не знаем какво ще се случи след 5-10-15 минути“. Това сподели в рубриката „От другата стана на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ Георги Марков, водещ на новините и на предаването „Събота 150“ по програма „Хоризонт“.

Георги Марков е завършил Музикалната академия. Любовта му към музиката се родила още в детството, когато започнал да свири на пиано. По-късно обаче продължил с тромпет. Осъзнал, че това може да се превърне в професия. Някъде по пътя музиката се пресякла с журналистиката. Това се случило през 1995 година. По време на казармата везната наклонила към музиката, но любовта към журналистиката не изстинала. Така започнал да води новини. Харесало му. И така до днес.

„Любовта към музиката си остава. Вече съм по-скоро любител, не професионален музикант“, призна още радиоводещият.

Интервюто с Георги Марков можете да чуете в звуковия файл.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.