Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Методиев: Субсидиите подмениха дневния ред на обществото

Калоян Методиев

Според политолога Калоян Методиев темата с партийните субсидии е подмяна на дневния ред на обществото. В предаването „Нещо повече“ той заяви, че повече от месец изкуствено се „изяжда“ парламентарното време и общественото внимание.

„Теми като икономика, доходи и корупция останаха на заден план. Борисов трябва да менажира голям коалиционен съвет, какъвто от години не е правен. Защото малкият не е възможен“.

Каквото и да решат за субсидиите управляващите промените ще важат само за 5 месеца до края на годината, подчерта Методиев. Според него ходът на Бойко Борисов с намаляването на парите на партиите е насочен към местните избори.

„От една страна иска да се хареса на хората, от друга да удари Корнелия Нинова, защото намалените субсидии засягат най-вече опозицията“.

Цялото интервю на Лъчезар Цветков с Калоян Методиев чуйте от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки се включиха в Похода за семейството в София

Десетки граждани се включиха в Похода за семейството в София, като се обявиха за утвърждаване на брака като добродетелен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешките семейни ценности и добродетели. Основното, което събра хората в Похода за семейството, са християнските добродетели, които са в основата на всяко едно..

публикувано на 15.06.24 в 19:16

Германия въведе временен контрол на границата с Нидерландия

Германия въведе временен граничен контрол на границата с Нидерландия като част от засилените мерки за сигурност преди утрешния мач от Евро 2024 между Полша и Нидерландия в Хамбург. Това съобщи АФП. Една от целите на контрола е да се разпознаят възможно най-рано потенциалните извършители на насилие и да се предприемат мерки за отказ на влизане..

публикувано на 15.06.24 в 19:10

За мюсюлманите започва Курбан Байрам

От днес започва Курбан Байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни.  Арифе – денят, в който мюсюлманите се подготвят за Курбан байрам Това е най-големият мюсюлмански празник, в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах.  За празника се раздава курбан на близки и..

публикувано на 15.06.24 в 19:07
Мираж 2000

Гърция обеща подкрепа за Украйна, но не и изтребители

Гърция продължава подкрепата си за Украйна, но без да изпраща очакваните изтребители Мираж 2000. Според коментари на анализатори  в Атина и след смяната на министри в кабинета външната политика остава не променена. Гръцките медии публикуваха изявление на премиера Кириакос Мицотакис на срещата в Швейцария, където гръцкият премиер не..

публикувано на 15.06.24 в 18:47
Израелски войници край южния град Ашкелон, 15 октомври 2023 г.

8 израелски войници са били убити в южната част на Ивицата Газа

Израелските военни съобщиха, че осем войници са били убити в южната част на Ивицата Газа "по време на оперативна дейност". Според израелските медии това е станало в Рафах при експлозия на бронирания автомобил, в който са се намирали. Франс прес отбелязва, че това е един от най-смъртоносните инциденти с участието на военните през повече от..

публикувано на 15.06.24 в 18:41

Дисциплинарна проверка за действията на полицаи при убийството на българка в Кипър

В кипърския град Пафос продължава разследването на жестокото убийство в петък на 41-годишна българка от бившия ѝ съпруг, 48-годишен сънародник, което шокира Кипър. Очаква се да бъдат събрани показания от над 40 свидетели, съседи и близки на двойката. Едновременно започна и дисциплинарна проверка за действията на полицаи при бруталното престъпление, което..

публикувано на 15.06.24 в 18:20
Атанас Зафиров

Избраният за председател Зафиров: БСП не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС, заяви избраният за временен председател на партията Атанас Зафиров:  Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП "Още един мит и упорито повтаряна лъжа, която беше разобличена на днешното заседание на Националния съвет - тезата за "търгашите",..

публикувано на 15.06.24 в 17:06