Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иранският външен министър пристигна в Ню Йорк за участие в конференция на ООН

Мохамад Джавад Зариф
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф пристигна вчера в Ню Йорк за участие в конференция на ООН. Това съобщи ДПА, като се позова на иранската държавна информационна агенция ИРНА. Зариф ще участва в заседание на Икономическия и социален съвет в сряда, 17 юли.

Според слухове в Техеран, иранският външен министър планира да положи основите за потенциална среща с американски представители в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН през септември.

По-рано, като цитира осведомени източници Ройтерс, съобщи, че Съединените щати са издали виза на Мохамад Джавад Зариф, за да участва в годишната сесия на Икономическия и социален съвет на ООН, и това решение е било одобрено от държавния секретар Майк Помпейо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Русия прехванала 26 украински дрона, експлозии и въздушна тревога в Киев

Петима души бяха ранени, в това число и три деца при украински обстрел по руската Курска област, а противовъздушната отбрана там е свалила 26 украински дрона, предаде Ройтерс, като се позова на областния губернатор Алексей Смирнов. В Белгородска област един човек е загинал, а осем са в болница при подобен обстрел през последното денонощие,..

публикувано на 06.08.24 в 07:52

Жители на село Майско на протест срещу безводието

Жителите на село Майско в община Елена излизат от 9 часа на протест в общинския център. Искането им е да имат достъп до питейна вода. Въпреки че водопроводната мрежа в най-голямото балканско село във Великотърновска област е обновена, проблемът с безводието остава. В село Майско живеят над 1300 човека, през лятото жителите многократно се..

публикувано на 06.08.24 в 07:38

Патриархът отслужи архиерейска вечерня в храма "Преображение Господне" в Боровец

Радвам се, че след дълго време отново може да се служи в този прекрасен храм и да бъде място, което свидетелства за Бога, за неговата любов към всички човеци, за всички, които идват на това място. Това каза снощи Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в храма "Преображение Господне" в курортен комплекс "Боровец", където отслужи..

публикувано на 06.08.24 в 07:35

МЗХ: Всички площи с напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с евросредства

Всички площи със съществуващи напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с европейски средства, съобщават от Министерството на земеделието. Общият бюджет на финансовата помощ е близо 100 млн. лева. Ведомството публикува за обществено обсъждане проекта на насоките за кандидатстване. "Целевия прием на проектни предложения за..

публикувано на 06.08.24 в 07:31

Съд в САЩ: "Гугъл" има незаконен монопол при търсенето в интернет

Американски съд постанови вчера, че интернет гигантът "Гугъл" има незаконен монопол при търсачките и рекламите при търсене, предаде ДПА, цитирана от БТА. През 2020 г. министерството на правосъдието на САЩ предяви иск срещу компанията за предполагаем незаконен монопол с аргумента, че нейната господстваща позиция в интернет вреди на..

публикувано на 06.08.24 в 07:30
Американски войник охранява посолството на САЩ в Ирак.

Петима ранени при атака срещу US военна база в Ирак

Петима американски военни са били ранени при ракетна атака срещу военновъздушната база "Айн ал Асад" в Западен Ирак, съобщиха от Пентагона. Обстрелът идва на фона на опасенията от удар от страна на Иран и неговите съюзници срещу Израел в отговор на убийството на висши фигури на "Хамас" и "Хизбула". Две ракети "Катюша" са попаднали на..

публикувано на 06.08.24 в 07:25
Система за противовъздушна отбрана IRIS-T.

Комисията по отбрана в НС обсъжда предложение за купуване на ЗРК

Депутатите от Комисията по отбрана ще обсъдят предложението на Министерския съвет от 1 август за придобиване на зенитно-ракетни комплекси. Очаква се текстът да бъде обсъден в пленарната зала тази седмица. Предложението е страната ни да купи един ЗРК за над 350 млн. лева. От предложението става ясно, че в средата на юли българското и..

публикувано на 06.08.24 в 07:20