Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза: Шест партии в новия украински парламент

Върховната Рада
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На предсрочните парламентарни избори в Украйна в неделя шест партии уверено преминават 5-процентната бариера, а две други са на границата. Това сочи социологическо изследване на компанията „Active Group“, цитирано от медиите в Киев.

Най-много гласове се очаква да получи партията на президента Володимир Зеленски „Слуга на народа“ – 32,1%. На второ място се нарежда „Опозиционна платформа - За живота“ с 8,1 на сто, следвана от „Европейска солидарност“ на експрезидента Петро Порошенко, „Глас“ на музиканта Святослав Вакарчук, „Отечество“ на бившата премиерка Юлия Тимошенко и Опозиционния блок.

На границата са „Сила и чест“ на бившия шеф на Службата за сигурност на Украйна и Радикалната партия на Олег Ляшко.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Володимир Зеленски

Зеленски положи клетва като президент на Украйна и разпусна Върховната рада

Володимир Зеленски положи днес клетва като президент на Украйна и подчерта, че първата му задача ще е да сложи край на конфликта с подкрепяните от Москва сепаратисти в източната част на страната, предаде АФП. „Нашата първа задача е примирие в..

обновено на 20.05.19 в 17:46
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59