Платформа на проект “Гражданите“ обещава по-бързо придвижване на сигнали

Лого на порект “Гражданите“
Снимка: Фейсбук

От проект “Гражданите“ обещават бързо придвижване на сигналите срещу нарушители и раздвижване на тромавата администрация. От проекта смятат, че това е възможно и дават обещание, че могат да накарат администрацията да започне да обръща внимание бързо на сигналите ни и де действа по тях.

Тодор Лилков от “Гражданите“ коментира пред БНР по какъв начин техният проект от хоби се е превърнал в съвсем професионален начин за комуникация между сигналоподавателите и онези, които трябва да ги разрешават:

“Независимо дали иска да ползва продуктът, който сме създали, или гражданин подаде сигнал в платформата, който е конкретно за дадена община, те получават сигнала. Така че то не е свързано с желанието да го ползват, или не. Колкото до самия софтуер, който създадохме на база проблеми, които забелязахме в администрацията, това вече зависи от желание, визия на хората в общината или друга администрация да улесняват работата си и да бъдат по-ефективни… “.

В интервю за предаването “Преди всички“ той коментира още, че 9 от 24-те столични района доброволно са се включили в платформата:

“Да, девет района са. Като цяло обратната връзка, която изпращат граждани от район до район е доста различна. В някои това са изоставени автомобили, на друго място може да е инфраструктура и т.н. Район “Слатина“ са сред най-активните, също и район “Надежда“…“.

Интервюто на Силвия Великова с Тодор Лилков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33