Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраняват паднали дървета след бурята в София

| обновено на 03.08.19 в 18:17
Снимка: БНР, архив

Нормализирана е обстановката в столицата след проливния дъжд следобед. Над 70 сигнала за паднали клони и дървета са получени в Столичния инспекторат, съобщи директорът Веска Георгиева:

„Още по време на дъжда беше разпоредено на фирмите. Те излязоха след спирането със своите работници, с техника там, където се наложи. Продължават да работят по отстраняване на шума и наноси по решетките на дъждоприемните шахти, по почистване на улиците от нападалата шума. Много паднали дървета имаше, много клони. Няма пострадали нито хора, нито материални активи“.

Георгиева допълни, че експерти от дирекция „Превенция и аварийна помощ“ към Столичната община и пожарната работят заедно за отстраняване на падналите клони.

Близо 80 са сигналите, които бяха получени след снощната буря в София на дежурния телефон в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община. Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“:

„Около 80 сигнала сме получили, четири екипи работят в момента. През нощта два работеха, повечето по сигналите работеха и са обработени от „Пожарна безопасност“. По-сериозните сигнали са за паднали дървета. Имаме паднали оградни пана, имаме част от ограничители на пътните платна, които са съборени от силния вятър и от бурята. Нямаме никъде проблеми в момента с движението на градския транспорт и на автомобилите“.

Въпреки снощната буря над София всички полети на столичното летище бяха изпълнени, казаха за „Хоризонт“ от аеропорта. Само един полет на „Луфтханза“ от Мюнхен за София по преценка на екипажа е кацнал в Букурещ. По-късно авиокомпанията е превозила пътниците до летище София. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕНП с най-много места в следващия Европарламент

Европейската народна партия отново печели най-много места в Европейския парламент - 181, сочат първите прогнозни резултати. Същевременно крайната десница повишава резултатите си. Втори отново са социалистите и демократите със 135 мандата. Трети са либералите с 82 места, а четвърти -Европейските консерватори и реформисти със 71, като те имат..

публикувано на 10.06.24 в 00:42

Паралелно преброяване на "Галъп", 80% извадка: Възможен е 7-партиен парламент

ГЕРБ-СДС печелят изборите за Народно събрание с 24%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп", партньор на БНР на вота, при извадка 80%. Втора политическа сила е ДПС с 16,2% резултат. Следват " Възраждане " - 14,6%, ПП-ДБ - 14,5%, БСП -  7,7%, " Има такъв народ " - 6%. Четирипроцентовата..

публикувано на 10.06.24 в 00:22

Паралелно преброяване на "Галъп": Шест български формации със свои депутати в следващия ЕП

ГЕРБ-СДС печелят евроизборите у нас с 24,5%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп", партньор на БНР в изборния ден, при 75% извадка. Втори са "Възраждане" с 15,6%, следвани плътно от ПП-ДБ – 15,5%. ДПС са с 14%, БСП - 7,9%, а "Има такъв народ" получават 6,3% от вота. Под бариерата за влизане в..

публикувано на 09.06.24 в 23:59
Избирателната секция в генералното консулство в Истанбул.

Ниска активност на вота в Турция

Общо 46 495 са подадените гласове в Турция на изборите за Народно събрание. Голямата изненада на изборите в Турция беше изключително слабата активност в секции, които преди са били с висок брой гласуващи. Едно от тези места беше квартал "Авджълар" в Истанбул, където преди при две разкрити секции подадените гласове са достигали 3000. Сега..

публикувано на 09.06.24 в 23:36

Паралелно преброяване на "Галъп": ДПС е втора сила, "Величие" - 4,4%

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 24,5%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп" с 65% извадка. Втори са ДПС с 15,8%, следвани от ПП-ДБ с 15%. Четвърти са "Възраждане" с 14,3%. Следват БСП със 7,8% и "Има такъв народ" с 5,9%. Четирипроцентовата бариера..

публикувано на 09.06.24 в 23:12

Приключи изборният ден в област Плевен

Изборният ден в област Плевен приключи успешно в 21 часа. Гласуването беше удължено заради желаещи да гласуват след 20 часа в секции в Община Плевен, съобщиха от РИК. В Районната избирателна комисия вече пристигна първият протокол - този от секцията в затвора, каза Ярослав Димитров, председател на Районната избирателна комисия...

публикувано на 09.06.24 в 22:59
Урсула фон дер Лайен

Фон дер Лайен: ЕНП ще формира бастион срещу левите и десните екстремисти

Дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) ще изгради бастион срещу екстремистите от ляво и от дясно, обеща днес председателката на Еврокомисията и член на ЕНП Урсула фон дер Лайен, предаде Ройтерс. Коментарът на Фон дер Лайен е първа реакция на предварителни резултати от евроизборите, които показват, че ЕНП ще има най-много..

публикувано на 09.06.24 в 22:58