Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицински център предлага безплатни прегледи на очните дъна

2
Снимка: Радио Шумен - архив

Последните години зачестяват заболяванията на ретината и затова организираме безплатни прегледи на очните дъна, каза пред „Хоризонт“ доц. Анета Мишева, началник на медицински център „Фокус“. Прегледите са през тази седмица и са под мотото „Младите в отпуска да се погрижат за своите родители“.

От понеделник до петък тази седмица, а след това всеки вторник от 9 до 17 часа във „Фокус“ се организират безплатните очни прегледи, каза доц. Мишева:

„В цялата си практика аз и моят екип се ръководим от идеята, че ако не си част от решението, си част от проблема. Искаме да намалим здравословните проблеми от страна на очните заболявания и затова обявяваме от понеделник, а след това може би ще продължим всеки вторник. Прегледите са на специален апарат без разширяване на зеницата и ще може да се диагностицират заболявания в очните дъна“.

В началото на учебната година пък ще има кампания за безплатни прегледи за деца.

Подробности можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Червен код за горещо време в Сърбия

До края на седмицата в Сърбия ще остане много топло, предупреди сръбският Републикански хидрометеорологичен институт (РХМИ), цитиран от Танюг. Това съобщи БТА. Днес и утре максималните температури ще са от 37 до 41 градуса, в неделя от 33 до 38, а от началото на следващата седмица от 29 до 36 градуса. В цялата страна днес е в сила червен код за..

публикувано на 16.08.24 в 11:13
Калоян Захариев

Калоян Захариев: Българската фентъзи литература не отстъпва на западноевропейската

"Писането ми отне малко време. Роди се без план, без идея. Всичко тръгна от само себе си. Тръгнах с идеята да бъда като Тери Пратчет, но реших да си измислям неща. Във Вселената няма правилен ред. Пиша нещо, което ми харесва. Като пишеш един роман, си мислиш не за втория, третия, а за петия. Смях се на собствените си неща. Сякаш гледаш над нечие..

публикувано на 16.08.24 в 11:12
Лена Бориславова

В парламента: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с взаимни обвинения в бездействие

С декларации от парламентарната трибуна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си отправиха взаимни обвинения в бездействие и саботиране на работата на постоянните комисии.  Лена Бориславова призова за спешно приемане на законодателния пакет, необходим за изплащане на втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост, и за гласуване на оставката на председателя на..

публикувано на 16.08.24 в 11:09

Исторически възстановки в Априлци разкриват живота в римски боен лагер

Община Априлци организира тридневни възстановки на римски боен лагер  от  4-5 век. Идеята на възстановките, които ще направи сдружение "Виа преториа" е да покаже историята и миналото, поясни кметът на Априлци Тихомир Кукенски: "Ще направим римски военен лагер в Априлци, в който ще има стрелба с лъкове, легионерско обучение, ще има..

публикувано на 16.08.24 в 11:01

Ръст на онкологичните заболявания в област Велико Търново

Увеличават се онкологичните заболявания в област Велико Търново, отчитат здравните власти. Новооткритите онкологични случаи във Великотърновска област за миналата година са 935, което е с 32 повече от предходната година, сочат данните от анализа на Регионалната здравна инспекция. Най-много са диагностицираните злокачествени новообразувания..

публикувано на 16.08.24 в 10:56
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов

Вътрешният министър обвини Божидар Божанов в "арогантна политическа намеса" в работата на МВР

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов в цитирам "арогантна политическа намеса" в работата на МВР.  В изявление пред журналисти Стоянов твърди, че в сряда Божанов се е обадил на директора на дирекция "Киберпрестъпност", за да се интересува от материали по конкретно разследване.  Според министъра, това..

публикувано на 16.08.24 в 10:51

Заместник-областният управител на Благоевград подаде оставка

Заместник-областният управител на Благоевград Елхан Кълков е подал заявление до премиера Димитър Главчев, с искане да бъде освободен от длъжност. Като мотив той е посочил лични причини. Кълков заемаше поста близо два месеца и по време на големите пожари в областта бе ангажиран денонощно с координация на действията по овладяване на огнената..

публикувано на 16.08.24 в 10:47