Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иди, учи и се върни

Снимка: БГНЕС

Четирима стипендианти изпрати тази година сдружение „Тук-там“ в рамките на „Иди, учи и се върни“. Програмата подпомага финансово млади българи, които искат да изкарат магистърски програми в чуждестранни университети. Общо 15 стипендии са преминали от старта на програмата досега.

Четирите стипендии за тази година са за специалността „Мениджмънт“ – в САЩ, „Човешки права“ – в Рим, „Международно право“ – в Кеймбридж, „Когнитивна невронаука“ – в Холандия. За финансирането са кандидатствали общо 56 души.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Израелски въздушни удари срещу позиции на хутите в Йемен

Израел потвърди, че е нанесъл въздушни удари по контролираното от хутите йеменско пристанище Ходейда. Атаката идва ден след като дрон, изстрелян от групировката, удари Тел Авив. При атаката беше убит един човек, а осем бяха ранени. Междувременно ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла десетки ракети срещу израелски кибуц в..

публикувано на 21.07.24 в 08:15
Румен Радев и Християн Мицкоски.

Мицкоски: За нарушаването на Преспанския договор решава Международният съд в Хага

За нарушаването на Преспанския договор решава Международният съд в Хага, а за нарушаването на правата на човека - Съдът в Страсбург. Така премиерът на РСМ Християн Мицкоски коментира искането за вписване на българите в Конституцията на страната и кратката по думите му среща с българския президент Румен Радев в Лондон по време на срещата на..

публикувано на 21.07.24 в 08:11

Лек спад в цените на някои основни храни на борсите

Продължава лекото движение надолу на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната и тази седмица, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у..

публикувано на 21.07.24 в 07:55
Пламен Димитров

КНСБ: Служебното правителство да въведе мерки за подкрепа на фирмите

КНСБ настоява служебното правителство да въведе мерки за подкрепа на фирмите, които имат спадове на производството и продажбите заради рецесията в Западна Европа. Синдикалистите се аргументират с устойчива тенденция за спад на промишленото производство, който в някои сфери е двуцифрен. Предложението на КНСБ е да бъде въведена постоянно действаща..

публикувано на 21.07.24 в 07:52
Харманли, 18 юли 2024 г.

Биопроизводители и животновъди се обединяват в подкрепа на Иван Янъков от Харманли

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства, Министерството на финансите разработва методика за помощта. Земеделски стопани и обикновени хора ще получат компенсация за унищожени площи и изгубени животни. Министерството на отбраната ще дооборудва още хеликоптери за гасене на пожари, а в перспектива е възможно да се закупи и..

публикувано на 21.07.24 в 07:40

Жълт код за високи температури, очакват се превалявания

Жълт код за високи температури издаде Националният институт по метеорология за области предимно в южната и югоизточната част на страната. За Северна и Северозападна България кодът е за гръмотевична дейност, очакват се превалявания (виж графиката по-долу). Според прогнозата на НИМХ днес от запад на изток през страната ще преминава студен..

публикувано на 21.07.24 в 07:33

В община Болярово няма активни огнища на пожари в близост до населени места

Овладяването на пожара в пограничната община Болярово продължава шести ден. Обстановката в района към момента е спокойна, няма активни огнища в близост до населени места. Остава в сила обявеното от кмета Христо Христов  частично бедствено положение в седем села. На място дежурят десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски..

публикувано на 21.07.24 в 07:24