Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Египет завърши с победа във Варна

Снимка: БТА

Египет завърши с победа участието си в група А на олимпийската квалификация по волейбол, която се провежда във Варна.

В последния си мач африканският тим надделя над Пуерто Рико с 3:0 гейма и завърши на третото място в групата с 3 точки и 4:6 геймово съотношение. Пуерто Рико останаха последни без точка и без спечелен гейм.

Отборът на Египет започна отлично мача и поведе с 6:2, а при първото техническо прекъсване водеше с 8:4. След прекъсването домакините успяха да поведат с 10:5, но последва серия от 3 поредни точки на пуерториканците и резултатът бе намален - 10:8 за Египет.

Египтяните отвърнаха със страхотна игра и 4 поредни точки и и дръпнаха с 14:8, а при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:11 за африканския тим.

След 16:13 за домакините египтяните показаха страхотна игра в защита и атака и отбелязаха шест поредни точки и поведоха с 22:13.

До края на гейма те нямаха никакви проблеми и го спечелиха с 25:17.

В началото на втората част след две изравнявания на резултата гостите успяха да поведат с 5:2. При първото техническо прекъсване предимството бе за пуерториканците, които водеха с 8:5.

След прекъсването играта бе изключително равностойна, а резултатът се движеше точка за точка. Египет успя все пак да изравни при 13:13, последва още едно равенство, а при второто техническо прекъсване преднина имаше отново отборът на Пуерто Рико - 16:14.

Веднага след прекъсването Египет изравни при 16:16, последваха още пет изравнявания, след които гостите успяха да поведат с 2 точки при 23:21.

Египет веднага реагира и изравни при 23:23. Последваха 6 изравнявания, като Пуерто Рико пропиля 3 геймбола, а Египет 2 геймбола, но след атака в аут на гостите африканският тич успя да вземе втората част с 31:29.

Домакините поведоха последователно с 3:0 и 6:2 в началото на третата част, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:4 за Египет.

Домакините продължиха с добрата си игра, успяваха да поддържат дистанция и при второто техническо прекъсване водеха с 16:12. След 18:14 с реализацията на 5 поредни точки домакините напрактика решаха изхода от мача, след като поведоха с 23:14 и спокойно взеха гейма с 25:17 и съответно мача с 3:0.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА София - ЦСКА София II

ЦСКА София вкара шест на втория си отбор

Отборът на ЦСКА София победи с 6:2 състезаващия се във Втора лига тим на ЦСКА София II в контролна среща, играна в Банско. Двубоят се състоя от две полувремена по 35 минути и бе част от заключителната част на лагер-сбора  на "червените" в града. Съставът, воден от старши треньора Александър Томаш, поведе още в третата минута след гол на Илиан Илиев...

публикувано на 07.09.24 в 15:47
Стефани Стоева

Стефани Стоева четвъртфиналистка на турнира по бадминтон в Любляна

Стефани Стоева се класира за четвъртфиналите наединично на международния турнир по бадминтон в Любляна (Словения). В изцяло български двубой Стоева победи седмата поставена Гергана Павлова с 22:20, 21:15 за 62 минути на корта. В спор за място на полуфиналите Стефани Стоева ще играе с водачката в схемата Леонис Хюе (Франция). На двойки жени..

публикувано на 07.09.24 в 15:26
Георги Кабаков ще свири мача Черна гора - Уелс

Дадоха на Георги Кабаков мача Черна гора - Уелс

Най-добрият български съдия Георги Кабаков отново заслужи доверието на Европейската футболна асоциация (УЕФА), откъдето му дадоха мач от Лигата на Нациите. Пловдивчанинът ще бъде главен съдия на срещата от група 4 на Лига В между Черна гора и Уелс, която ще се играе на 9-и септември от 21:45 часа българско време на стадиона в Никшич...

публикувано на 07.09.24 в 14:58
Лия Каратанчева

Лия Каратанчева ще играе за титлата във Виена

Лия Каратанчева се класира за финала на турнира по тенис на клей в австрийската столица Виена с награден фонд от 60 000 долара. В полуфинала, в който една срещу друга се изправиха две квалификантки, българката победи с 6:2, 6:3 хърватката Ива Приморац. Мачът продължи час и 46 минути. Ако спечели и финала в неделя, 20-годишната..

публикувано на 07.09.24 в 14:28

Бразилия направи крачка към Мондиал 2026

Бразилия постигна третия си успех от общо 7 мача в световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ и се изкачи на четвърта позиция в класирането. В челото са Аржентина, Уругвай и Колумбия. "Селесао" се наложи с 1:0 над Еквадор в Коритиба.  Защитата на Еквадор се справяше с опитите на бразилците да излязат на голова позиция, но късметът беше на страната на..

публикувано на 07.09.24 в 08:11
Тейлър Фриц спечели тежък петсетов двубой.

Яник Синер и Тейлър Фриц ще спорят за титлата на US Open

Американецът Тейлър Фриц и италианецът Яник Синер ще спорят за трофея на US Open. На полуфиналите Фриц победи сънародника си Франсис Тиафо в петсетова драма - 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1 и за първи път в кариерата си ще играе финал на турнир от "Големия шлем". Синер, който е водач в световната ранглиста при мъжете, победи своя добър приятел Джак..

публикувано на 07.09.24 в 06:20
Димитър Господинов (в синьо)

Сребро и бронз за България от Европейското по джудо за младежи

Димитър Господинов спечели сребърен медал, а Виктор Скерлев взе бронз на Европейското първенство по джудо за младежи в Талин (Естония). В спора за титлата в категория до 73 килограма той загуби от световния шампион и лидер в ранглистата Вусал Галандарзаде (Азербайджан) с "ипон" 2:18 минути преди края на срещата. На полуфиналите българинът се наложи..

публикувано на 06.09.24 в 16:25