Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорките ни тръгват с мисълта за поне два медала от европейското

Фикрет Ереджебов /вдясно/
Снимка: Светослав Табаков

България ще участва с шест боксьорки на започващото в събота в Мадрид, Испания европейско първенство за жени. Отборът ще отпътува за Испания два дни по-рано.
Ето на кои състезателки ще разчита старши треньорът на отбора Фикрет Ереджебов: Еми-Мари Тодорова /48 кг/, Габриела Димитрова /51/, Златислава Чуканова /54/, Станимира Петрова /57/,  Деница Елисеева /64/и Мелиз Йонузова /69/.
"Заминаваме с целта да вземем един златен и поне още един медал", заяви Фикрет Ереджебов.
Чуйте още от старши треньора на отбора:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пирин и Хебър запазиха интригата

Пирин направи равенство 0:0 с гостуващия Хебър в мач от 34-ия кръг от Първа лига. След близо 18 минути игра Йоан Н'зи напредна и стреля, но вратарят Максим Ковальов изби топката без особени проблеми. До края на първата част двата отбора продължиха да действат предпазливо и не се стигна до никакви други възможности за гол. В 58-ата минута Йоан Н'зи..

публикувано на 21.05.24 в 23:01
Йордан Александров

Йордан Александров: Ако си изиграя съчетанията имам шанс за финал

13 състезатели ще представят България на световната купа поспортна гимнастика., която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Отличията ще си оспорват над 130 състезатели от рекординет 37 държави. Бъгария при жените ще бъде водена от европейската вицешампионка Валентина Георгиева, а при мъжете от опитния Йорда..

публикувано на 21.05.24 в 21:14
Лесен успех за треньора на Локомотив Краси Балъков.

Локомотив (София) остава в елита

Локомотив София победи с 3:0 като гост Берое и си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон. Столичани със сигурност ще завършат сезона rизвън последните 3 места, след като вече имат актив от 36 точки. Столичани бяха много по-активни и поведоха в резултата след само четвърт час игра чрез Кевин Маи. Енцо Еспиноса подаде неточно от тъч към Хуан..

публикувано на 21.05.24 в 20:48

Пореден успех за Тадей Погачар на Джирото

Лошото време съкрати почти наполовина 16-ия етап от Обиколката на Италия, но това не попречи по никакъв начин на лидера в генералното класиране Тадей Погачар да запише още една етапна победа, информира БТА. Словенецът, който кара за тима на Обединените арабски емирства, измина 118,4 километра от Лаас до Санта Кристина Валгардена за 2 часа, 49 минути и..

публикувано на 21.05.24 в 19:00
Елиза Чолакова

16-годишната Елиза Чолакова с амбиции за титла от СК по прескачане на препятствия

Световна купа по конен спорт с награден фонд 100 000 лева ще се проведе от четвъртък до неделя на конната база „ Фригопан“, село Царацово, до Пловдив. Надпреварата по прескачане на препятствия – две звезди, е квалификация за Олимпиадата в Париж. Турнирът е за деца, юноши, девойки , мъже и жени, като участие ще вземат близо 120 ездачи от..

публикувано на 21.05.24 в 18:44

Ботев (Враца) спечели ценна точка в Търново

Етър и Ботев (Враца) завършиха наравно 1:1 в мач от 34-ия кръг на Първа лига. На стадион „Ивайло“ във Велико Търново гостите откриха чрез Диого Барбоса в 21-та минута, но в края на първото полувреме „болярите“, които вече изпаднаха от елита, възстановиха паритета чрез Дидис Лутумба-Пита.  До края на срещата домакините бяха по-настъпателни, но врачани..

публикувано на 21.05.24 в 18:35

Кордоба е много близо до Рейнджърс

Хосе Кордоба е съвсем близо до трансфер в Рейнджърс, съобщава "Дейли Рекърд". Защитнтикът на българския Левски може да премина в клуба от Глазгоу за три милиона лири. 23-годишният Кордоба ще трябва да замени напускащите стадион "Айброкс" Борна Баришич, Джеймс Тавърниър и Конър Голдсън. Националът на Панама трябва да бъде един от..

публикувано на 21.05.24 в 06:08