Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детски панаир започва в Столипиново

Днес и утре в пловдивския квартал Столипиново ще се продеде детски панаир. Организатор на детския празник в двора на  училище „Кирил Нектариев“  е Фондация Изиарт с подкрепата на Фондация Пловдив 2019 -Европейска столица на културата.

Децата ще могат да творят и да се забавляват, разказва Станка Желева, председател на  фондация "Изиарт".

"Има най-различни ателиета, до които децата ще могат да имат достъп, да участват, да изработват различни неща сами, да научат много методи за изработване на стъклопис, стенопис, всякакви рисунки. Ще има ателие по архитектура, ще има ателие  по математика, по физика. Приобщаването е чрез работа, образование и култура! Това е най-добрият начин за промяна и смятам, че чрез такива събития като това работи не само за деца, а и за самите родители".

В училище "Кирил Нектариев" ще бъде изградна и сцена за музикалните и театрални спектакли за танците и разбира се за игрите, в които ще бъдат въвлечени най малките.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Свързани новини

Роми от Столипиново са най-често пристигащите в ромските гета на Дортмунд

Детски панаир в Столипиново на 5-и и 6-и септември

Фондация Easyart, с подкрепата на фондация „Пловдив 2019 - европейска столица на културата“ подготвят голям детски панаир в Пловдивския квартал Столипиново на пети и шести септември. В двора на училище „Кирил Нектариев“ децата ще могат да рисуват,..

публикувано на 22.08.19 в 16:59