Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СЕМ няма да има среща между генералния директор на БНР и редколегията на „Хоризонт“

Снимка: БГНЕС

В Съвета за електронни медии няма да се проведе среща между генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов и редколегията на програма „Хоризонт“, съобщиха от медийния регулатор.

В отговор на публично отправената от СЕМ покана за среща от редколегията информират, че ясно са заявили позицията си пред членовете на регулатора още на 19 септември и тази позиция остава непроменена. Това се казва в качено на сайта на СЕМ прессъобщение.

Вчера по искане на редколегията на „Хоризонт“ се проведе среща на нейни представители - заместник главният редактор на програмата в оставка Даниела Късовска, колегата Силвия Великова и още журналисти от БНР, с членове на Съвета.

След това председателят на медийния регулатор София Владимирова обяви, че СЕМ ще сезира прокуратурата за проверка на изнесената информация за натиск върху журналисти и опит за цезура. Тя отправи публична покана за нова среща днес между генералният директор на БНР Светослав Костов и редколегията, на която СЕМ да бъде своеобразен  медиатор, ако страните пожелаят такава.

Вчера Светослав Костов заяви, че е готов на  такава среща с редколегията на „Хоризонт“ и с членовете на СЕМ.

Междувременно за петък следващата седмица беше насрочено и ново заседание на регулатора, на което да бъдат разгледани допълнителни факти и обстоятелства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Редколегията на програма „Хоризонт“ на БНР се срещна с членовете на Съвета за електронни медии.

СЕМ ще сезира прокуратурата за изнесени твърдения за натиск върху БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще сезира прокуратурата с искане за проверка по изнесените твърдения за натиск върху журналисти от Българското национално радио (БНР), за опит за цензура и за физически заплахи. Това стана ясно, след като..

обновено на 19.09.19 в 16:58
ВИЖТЕ ОЩЕ
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Борисов излиза на плюс. Всички се борят за любовта му

Епизод от предизборната надпревара и демонстрация на сила – така политологът Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл болкан" разчита отстраняването на председателя на парламента Росен Желязков и с гласовете на ПП-ДБ. "Това е демонстрация на сила...

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Обследват щетите от градушката в Пловдив, Стара Загора и Сливен

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много..

публикувано на 26.04.24 в 09:03

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия. В престижната надпревара ще се включат 96 ученици, а победителите ще станат част от националния отбор за международни състезания. Най-добрите астрономи пристигат и ще бъдат до неделя..

публикувано на 26.04.24 в 08:33
Надежда Йорданова

Надежда Йорданова: ПП-ДБ не търси участие в управлението на всяка цена!

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации не може да бъде свикано и да проведе заседание. Когато служебното правителство залитне в някаква..

публикувано на 26.04.24 в 08:26
Изложение на Чипровски килими

Започва фестивалът на Чипровския килим, представят обичая "Доткавалник"

Обичаят "Доткавалник" ще бъде представен за първи път на традиционния фестивал на Чипровския килим. Фестът стартира днес и ще продължи до неделя. Деветото издание на фестивала на Чипровския килим ще се проведе на площад "Чипровско въстание"...

публикувано на 26.04.24 в 08:07

Илияна Йотова открива форума "Овластяване на новото поколение"

Първият по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици ще бъде представен днес. Събитието ще бъде излъчено на живо в над 20 държави, членки на ОИСР,..

публикувано на 26.04.24 в 08:07
д-р Христо Стоянов

Д-р Христо Стоянов: Необходими са поне 2-3 мандата, за да се успокои системата на здравеопазването

Системата на здравеопазването е една от най-консервативните. Неминуемо е всички бури и катаклизми в политиката да не се отразяват на тази консервативна система . Това заяви в интервю за БНР д-р Христо Стоянов, изпълнителен директор на..

публикувано на 26.04.24 в 07:59