Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецоперация за контрол на камиони и автобуси

Снимка: Радио ВИДИН

От днес до 20-и октомври у нас се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Подобни действия има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL. В проверките у нас участват и служители на Криминална и на Икономическа полиция, както и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Причините за операцията е, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с подобни превозни средства, последиците са значително по-големи. Сред основните причини са: неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост; употреба на алкохол, наркотични вещества; превоз на необезопасени товари; претоварване на машините. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Италианският министър-председател Джорджа Мелони (вдясно), заедно с дъщеря си Джиневра, на летището в Пекин, където е посрещната от местни служители, 27 юли 2024 г.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони на официално посещение в Китай

Премиерът на Италия Джорджа Мелони е на официално посещение в Китай. Днес тя разговаря с китайския си колега Ли Цян. Агенция ANSA цитира Мелони, която п реди разговорите заяви, че е много  щастлива за тази първа официална визита, предшествана от срещи на високо ниво на различни министри, като израз на желанието за започване на нова фаза за..

публикувано на 28.07.24 в 14:07
Военният министър Андрей Белоусов, Владимир Путин и главнокомандващият руските ВМС адм. Александър Мойсеев на годишния Военноморски парад в Санкт Петербург, 28 юли 2024 г.

Путин предупреди за опасност от ракетна криза като през Студената война

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ако САЩ разположат ракетни системи с голям обсег в Германия, Москва също ще позиционира оръжия на ударно разстояние от Запада, предаде Ройтерс. "Ако тези планове на Съединените щати се осъществят, ще смятаме, че сме освободени от взетото по-рано решение за едностранен мораториум върху..

публикувано на 28.07.24 в 13:38

Отново пръскат срещу комари в Радомир

В община Радомир планират две пръскания срещу комари - на 29 и 30 юли. Третирането ще обхване град Радомир и още 23 населени места в общината. Авиационна техника ще пръска площите, край канали и водни обекти в часовете от 5 сутринта до 10 преди обед. Препаратите, които ще се използват, са биоцидни и не носят риск за здравето на..

публикувано на 28.07.24 в 13:15
Илхан Кючюк в пленарната зала в Страсбург, 18 април 2023 г.

Илхан Кючюк: В ЕП трябва да се спре произвеждането на закони, които не решават проблемите на гражданите

Новозибраният председател на Правната комисия в ЕП Илхан Кючюк ще работи за антикорупционно и адекватно законодателство, което да решава проблемите на европейските граждани,  обеща той в интервю пред БНР.  В "Неделя 150" евродепутатът от "Обнови Европа" и зам.-председател на ДПС, заяви, че в парламентарната комисия на ЕП няма да се творят..

публикувано на 28.07.24 в 13:07

Дупница получи благословията на патриарх Даниил

Дупничани изпълниха централния храм "Св. Георги" за патриаршеската Света литургия, отслужена от Негово светейшество Даниил и свещеници от духовната околия по повод 5-та Неделя след Петдесетница и за Св. апостоли и дякони Прохор, Никанор, Тимон и Пармен. Пред входа на храма патриархът беше посрещнат с пита, поднесена от момичета в народни носии...

публикувано на 28.07.24 в 13:04

Френски католически духовници с критики към церемонията по откриване на Олимпиадата

Епископската конференция на Католическата църква във Франция осъди сцените, осмиващи християнството по време на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Париж. До острата реакция на висшите духовници на Католическата църква се стигна, след като в края на церемонията представители на ЛГБТ общността пресъздадоха сцената на "Тайната..

публикувано на 28.07.24 в 12:56
Противопожарна и полицейска техника продължава да е позиционирана в района на село Гара Елин Пелин във връзка с взривовете в склада за пиротехнически средства, 28 юли 2024 г.

Четири са жертвите на взривовете край Елин Пелин

Поне четири са жертвите на взривовете в Гара Елин Пелин. Днес сутринта бяха открити две обгорени тела, след като в отминалите дни двама души починаха в болница от раните си. Малко след 10,30 часа следователи от Националната следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР са започнали огледа на..

публикувано на 28.07.24 в 12:21