Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП влезе в БФС

Снимка: buildingoftheyear.bg

Акция на ГДБОП, Националната полиция и спецпрокуратурата се провежда в сградите на Българския футболен съюз в Бояна.

Акцията на ГДБОП, Националната полиция и прокуратурата е насочена срещу дейността на Съдийската комисия към БФС.

Разследват се различни съдийски назначения, както и резултати от мачове във футболното ни първенство.

Към момента няма официална информация нито от МВР, нито от прокуратурата, нито от БФС.

Според източници на БНР от МВР обаче в момента има петима души, които са отведени за разпит в Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

След като приключат разпитите се очаква от ГДБОП и прокуратурата да преценят дали да има задържани, както и дали ще бъдат повдигани някакви обвинения.

По-рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов. „Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз“, се казва в съобщение на сайта на Съюза.

Още по темата чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борислав Михайлов

Борислав Михайлов подаде оставка

Президентът на Българския футболен съюз е взел решение да подаде оставка, съобщиха от централата на официалния сайт. "Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на..

публикувано на 15.10.19 в 15:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катедралата "Света Богородица" във френския град Руан се запали

Камбанарията на готическата катедрала "Света Богородица" във френския град Руан в Нормандия се е запалила, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.  Хората, които са се намирали в нея, са били евакуирани, на мястото са пристигнали екипи на спешните..

публикувано на 11.07.24 в 14:20
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

ДПС в Смолян: Заставаме непоколебимо до почетния председател д-р Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Смолян разпространи в социалните мрежи декларация в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган и неговия призив за оставката на Делян Пеевски. Доган иска оставката на Делян Пеевски и на други 5 знакови имена..

публикувано на 11.07.24 в 14:05

В Сърбия се очаква максималните температури да достигнат 40 градуса

В Сърбия е обявен червен код за горещини, като се очаква максималните температури да достигнат 40 градуса.  РТС съобщават, че 30 градуса е било още сутринта в Белград. В Хърватия най-високата степен на опасни горещини е обявена до събота, след..

публикувано на 11.07.24 в 13:56

Българин се е удавил край Кавала

Български турист на 66 г. се е удавил край гръцкия крайбрежен град Кавала. Медиците не са успели да го спасят. Той се е удавил в морето на плажа Керамоти - мястото е предпочитано за лятна почивка на много български туристи.  Оказана му е..

публикувано на 11.07.24 в 13:40
Явор Божанков

От ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, обмислят как да действат с втория мандат

ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с момчето, пребито от охранител, който се оказа полицейски служител, след изслушването по темата в пленарна зала. Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се..

публикувано на 11.07.24 в 13:33
Петър Волгин

Костадинов: Волгин ще е говорител на групата на "Европа на суверенните нации" в ЕП

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов определи като исторически пробив създаването на новата група в Европейския парламент - "Европа на суверенните нации": 25 депутати в групата "Европа на суверенните нации", Станислав Стоянов ще е..

публикувано на 11.07.24 в 13:27
Мирослав Боршош

"Класически" протест пред Столичната община срещу "чалгата пред НДК"

Протест с класическа музика пред сградата на Столичната община се обяви срещу "чалгата пред Националния дворец на културата", представена като културно мероприятие и за изграждането на войнишкия паметник пред НДК. Един протестиращите бе..

публикувано на 11.07.24 в 13:22