Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Политиците в Скопие имат шанс да се поправят

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

България е поставила ясни условия на Северна Македония и те трябва да бъдат изпълнени в определени срокове. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на фона на предстоящите обсъждания в Европейския съюз за членството на Северна Македония и Албания. 

"Както виждате, не само България преценява, че нещата не вървят така, както трябва в Скопие. Политиците в Скопие имат шанс да се поправят. Тъй като сме на военен празник, представете си, че чука командата от Брюксел: "Свободно. Поправи се". Обаче като ги виждам, не са разбрали за какво става дума, защото вчера след два дена отново тупане на топката, историческата комисия се прибра без никакъв резултат. Има антре. Стоят в антрето, в коридора. Това е. Ние имаме проблеми, които трябва да решим".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Страните от ЕС не успяха да се договорят за начало на преговори със Скопие и Тирана

Лидерите на държавите от Европейския съюз не успяха вчера да се договорят за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония и Албания. Това съобщи литовският президент Гитанас Науседа, предаде Франс прес. „Има известно..

публикувано на 18.10.19 в 05:16

Борисов съветва Заев да не подава оставка

Премиерът Бойко Борисов е посъветвал македонския премиер Зоран Заев да не си подава оставката заради това, че  не се очертава решение за даване на дата за преговори  за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС. Министър-председателят е в..

обновено на 18.10.19 в 16:34
ВИЖТЕ ОЩЕ
Реджеп Тайип Ердоган

Реджеп Ердоган заяви готовност за трайно мирно решение в Кипър

Турският президент Реджеп Ердоган заяви готовност за трайно мирно решение в Кипър. Той присъства на военния парад в Никозия, където 50 кораба се включиха в отбелязването на 50-годишнината от турската инвазия на острова. Ердоган изтъкна:  "На срещата на..

публикувано на 20.07.24 в 21:09

8,500 млн. устройства с Windows са били засегнати от IT срива

8,500 млн. устройства с "Уиндоус" са били засегнати от срива, причинен от актуализацията на софтуера на компанията за киберсигурност "Крауд страйк", съобщиха в блог от технологичния гигант "Майкрософт".  Отбелязва се, че това е по-малко от 1% от всички..

публикувано на 20.07.24 в 21:02

Благотворителен базар за лечението на 18-годишния Мариян Давидов от Смолян

Благотворителен базар в помощ на 18-годишния Мариян Давидов от Смолян събира пари за лечението му в Турция. Момчето страда от лимфобластна левкемия, а престоят в клиниката му в чужбина е между 1000 и 2000 евро на ден. Приказни творения на изкуството са..

публикувано на 20.07.24 в 20:27

Пожар изпепели къща и няколко постройки в село Цапарево, община Струмяни

Пожар изпепели къща и няколко земеделски постройки в село Цапарево, община Струмяни.    Огънят е засегнал и две съседни къщи, но пристигналите на място огнеборци от Сандански и Благоевград, както и десетки доброволци, са предотвратили пожарът да се..

публикувано на 20.07.24 в 20:11

Пожарът в района на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски..

публикувано на 20.07.24 в 20:00

Ахмед Доган към младежките структури на ДПС: Трябва да се справим с това предизвикателство

Това е едно препятствие, което трябва да преборим, едно предизвикателство, с което трябва да се справим. Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред председателите на младежките структури на ДПС в първата си публична проява след..

публикувано на 20.07.24 в 19:52

Катрин де Бол: Организираната престъпност се разпространява в Европа

Организираната престъпност се разпространява в Европа, предупреди изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол, цитирана от ДПА. Пред списание "Шпигел" тя даде пример с увеличения наркотрафик, който на свой ред подхранва насилието.  Производството на..

публикувано на 20.07.24 в 19:36