Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимен курорт в Австрия предизвика гнева на екоактивисти заради сняг от миналата година

Мъж снима затворен път със знак, предупреждаващ за опасност от лавини край Унтертаурен в австрийската провинция Залцбург.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Екоактивисти реагираха остро, след като зимен курорт в Австрия отвори врати по-рано със сняг, запазен от миналата година.

Според тях, съхраняването на снега, покриващ понастоящем 700-метрова писта, е прахосване на енергия.

Според собственика на курорта обаче, рециклираният сняг не оказва влияние върху климатичните промени, и допълва, че би било по-скъпо да се произведе изкуствен сняг, в случай че естественият не е достатъчен. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефан Пенчев със самостоятелна изложба в Силистра

Самостоятелна изложба с идеята за празнично настроение откри тази вечер в Силистра художникът Стефан Пенчев. Експозицията е в Художествената галерия и включва близо 50 платна с акварелни и акрилни бои, като има направени и няколко колажи със смесени техники. Картините са рисувани в последните няколко години и са почти абстрактни, но..

публикувано на 25.04.24 в 20:27

Кирил Петков за отстраняването на Росен Желязков: Това е вот на недоверие

Отстраняването на председателя на НС Росен Желязков беше политическо съобщение към ГЕРБ, че ПП ДБ повече няма да участва в управление с тях, докато не се освободят от зависимостта си от Делян Пеевски. Това заяви съпредседателя на ПП ДБ Кирил Петков на среща със симпатизанти в София: Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е..

публикувано на 25.04.24 в 20:21

Студенти в Париж протестираха за ставащото в Палестина

Студенти в Париж се присъединиха към пропалестинските демонстрации на техни колеги от университети в САЩ. Студентски пропалестински протести в САЩ Стотина студенти от парижкия университет за политически науки вдигнаха палатков лагер в подкрепа на Палестина в двора на кампуса, преди през нощта да бъдат отпратени от полицията.  "В Газа вече..

публикувано на 25.04.24 в 19:47

Студентски пропалестински протести в САЩ

Стотици протестиращи в подкрепа на Палестина студенти бяха арестувани в различни американски висши учебни заведения. Повече от 100 души бяха арестувани в колежа "Емерсън" в Бостън по време на пропалестински протест, съобщи полицейското управление в американския град. При акцията са ранени четирима полицаи.  Същевременно протестиращи..

публикувано на 25.04.24 в 19:22

Заводът край Пирдоп обяви инвестиция от 800 млн. лв.

Медодобивният завод край Пирдоп обяви инвестиция от 800 млн. лв. в разширяването на производството на рафинирана мед и изграждането на два нови соларни парка. Двама министри откриват инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Златица Българският еврокомисар Цветелина Пенкова посочи данни, според които страната ни е на 6-о място..

публикувано на 25.04.24 в 19:15

Путин ще посети Китай през май

Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през май. Това потвърди самият той пред участниците в конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите. Путин нарече китайския си колега Си Цзинпин "силен лидер и истински мъж" и се ангажира да му предаде книгата на руския революционер Николай Чернишевски "Какво да се прави". Това съобщи..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Адмирал Ефтимов и генерал Хекер обсъдиха усилването на системата за ПВО

Командващият на Военновъздушните сили на НАТО и на САЩ в Европа и Африка генерал Джеймс Хекер е посетил Трета авиобаза до Граф Игнатиево. Това стана в седмицата, в която у нас са и специалисти, които са огледали ремонта на съоръженията и пистата за приемане на новите изтребители.  Специалисти от САЩ са огледали авиобазата до Граф Игнатиево..

публикувано на 25.04.24 в 19:05